Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Što se događa s izgradnjom bjelovarskog stadiona?

- Procjenjujemo da postupak javne nabave neće trajati više od dva mjeseca te, ukoliko neće biti novih žalbi, i dalje planiramo završetak gradnje stadiona u 2022. godini - stoji u priopćenju Grada Bjelovara
01. veljače 2021. u 19:51 2 komentara 585 prikaza
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Nakon što je na internet stranicama Državne komisije za postupke javne nabave objavljena Odluka o poništenju odluke o odabiru i poništenju postupka javne nabave za izgradnju bjelovarskog nogometnog, oglasio se i Grad Bjelovar. U svom priopćenju kažu - stadion će se ipak graditi.

zločin u šibeniku Kolege ubijene stečajne upraviteljice: Sjećam se što nam je pričala na poslu još 90-ih, to se ostvarilo

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave donijela je Rješenje kojim se poništava Odluka o odabiru i otvoreni postupak javne nabave za odabir izvođača radova za gradnju novoga bjelovarskog stadiona. Grad Bjelovar će poštovati Odluku Državne komisije te neće osporavati predmetno rješenje i pokretati upravni spor jer je ionako već previše vremena izgubljeno oko rješavanja dokumentacije. Također, Grad i dalje planira graditi novi stadion te smatramo važnim da se što prije pokrene novi postupak javne nabave.

Nakon današnjega sastanka sa stručnim službama Grada koje provode postupke javne nabave, dogovoreno je da se započne s novim postupkom već sljedećega tjedna. Procjenjujemo da postupak javne nabave neće trajati više od dva mjeseca te, ukoliko neće biti novih žalbi, i dalje planiramo završetak gradnje stadiona u 2022. godini- stoji u priopćenju Grada Bjelovara.

U Kumrovcu obilježena 40. obljetnica smrti Josipa Broza Tita ZVONIMIR DESPOT Otkriće o Titu koje je zaprepastilo Židove

Podsjetimo, grad Bjelovar je još davne 2018. godine raspisao javnu nabavu za izgradnju stadiona no tada je donesena odluka o poništenju postupka zbog previsokih cijena ponuda u rasponu od 28 do 36 milijuna kuna. Nakon toga grad Bjelovar pristupa izradi nove projektne dokumentacije čije je idejno rješenje završeno u travnju 2019. godine, te je takvo rješenja predstavljeno vijećnicima gradskog vijeća u rujnu 2019. godine. U listopadu 2019. godine gradsko vijeće donosi Odluku o izgradnji Nogometnog stadiona Bjelovar procijenjene vrijednosti 21,7 milijun kn (podsjećamo da je grad Bjelovar ponovno projektirao stadion jer je prvi projekt od 20 milijuna kn bio preskup).

Projekt će se financirati kreditnim sredstvima i raditi u fazama, a terminski plan izgradnje je tijekom 2020. i 2021. godine. Temeljem sklopljenog ugovora s Ministarstvom državne imovine grad je dužan izgraditi stadion do kraja svibnja 2023. godine u suprotnom vraća darovanu nekretninu. Prije nego se Grad oglasio s priopćenjem, stranka Centar je prozvala gradonačelnika Hrebaka pitavši je li s obzirom na nove okolnosti moguće završiti projekt izgradnje stadiona u zadanim rokovima budući da je donešena odluka o faznom građenju i da je sada raspisana javna nabava za 1. fazu.

EKSKLUZIVNE SNIMKE
VIDEO Braća Mamić žive opušteno u BiH: Evo čime se bave u slobodno vrijeme
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
  • Kalimero_12:

    Čemu i kome treba stadion u Bjelovaru, jednom od gradova koji propada, nestaje. Hoće li stadion to spriječiti ili ubrzati bačeni novac.

  • Avatar Banija 20-21
    Banija 20-21:

    Nadam se da ga hdz ne gradi???