Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE GRAD

Što se događa s izgradnjom bjelovarskog stadiona?

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/4
01.02.2021.
u 19:51

- Procjenjujemo da postupak javne nabave neće trajati više od dva mjeseca te, ukoliko neće biti novih žalbi, i dalje planiramo završetak gradnje stadiona u 2022. godini - stoji u priopćenju Grada Bjelovara

Nakon što je na internet stranicama Državne komisije za postupke javne nabave objavljena Odluka o poništenju odluke o odabiru i poništenju postupka javne nabave za izgradnju bjelovarskog nogometnog, oglasio se i Grad Bjelovar. U svom priopćenju kažu - stadion će se ipak graditi.

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave donijela je Rješenje kojim se poništava Odluka o odabiru i otvoreni postupak javne nabave za odabir izvođača radova za gradnju novoga bjelovarskog stadiona. Grad Bjelovar će poštovati Odluku Državne komisije te neće osporavati predmetno rješenje i pokretati upravni spor jer je ionako već previše vremena izgubljeno oko rješavanja dokumentacije. Također, Grad i dalje planira graditi novi stadion te smatramo važnim da se što prije pokrene novi postupak javne nabave.

Nakon današnjega sastanka sa stručnim službama Grada koje provode postupke javne nabave, dogovoreno je da se započne s novim postupkom već sljedećega tjedna. Procjenjujemo da postupak javne nabave neće trajati više od dva mjeseca te, ukoliko neće biti novih žalbi, i dalje planiramo završetak gradnje stadiona u 2022. godini- stoji u priopćenju Grada Bjelovara.

Podsjetimo, grad Bjelovar je još davne 2018. godine raspisao javnu nabavu za izgradnju stadiona no tada je donesena odluka o poništenju postupka zbog previsokih cijena ponuda u rasponu od 28 do 36 milijuna kuna. Nakon toga grad Bjelovar pristupa izradi nove projektne dokumentacije čije je idejno rješenje završeno u travnju 2019. godine, te je takvo rješenja predstavljeno vijećnicima gradskog vijeća u rujnu 2019. godine. U listopadu 2019. godine gradsko vijeće donosi Odluku o izgradnji Nogometnog stadiona Bjelovar procijenjene vrijednosti 21,7 milijun kn (podsjećamo da je grad Bjelovar ponovno projektirao stadion jer je prvi projekt od 20 milijuna kn bio preskup).

Projekt će se financirati kreditnim sredstvima i raditi u fazama, a terminski plan izgradnje je tijekom 2020. i 2021. godine. Temeljem sklopljenog ugovora s Ministarstvom državne imovine grad je dužan izgraditi stadion do kraja svibnja 2023. godine u suprotnom vraća darovanu nekretninu. Prije nego se Grad oglasio s priopćenjem, stranka Centar je prozvala gradonačelnika Hrebaka pitavši je li s obzirom na nove okolnosti moguće završiti projekt izgradnje stadiona u zadanim rokovima budući da je donešena odluka o faznom građenju i da je sada raspisana javna nabava za 1. fazu.

Ključne riječi

Komentara 2

K1
Kalimero_12
00:08 02.02.2021.

Čemu i kome treba stadion u Bjelovaru, jednom od gradova koji propada, nestaje. Hoće li stadion to spriječiti ili ubrzati bačeni novac.

Avatar KiM
KiM
20:12 01.02.2021.

Nadam se da ga hdz ne gradi???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije