Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
milijunaš iz hrvatske

Slatke muke novog domaćeg bogataša: Što sa 130 milijuna kuna?

putovanje
Foto: Thinkstock
1/4
11.01.2014.
u 20:47

Čak i ovakvom bogatunu jedan Rubens bio bi izvan domašaja, morao bi se zadovoljiti uglavnom domaćim majstorima

Sitna 132 milijuna kuna, koja je osoba iz Hrvatske osvojila na Eurojackpotu, doista pružaju nevjerojatnu mogućnost životnih izbora. Recimo, možete biti prosječan Hrvat koji će tim novcem otplatiti svoj stambeni i kredit za automobil, zbrinuti djecu, kupiti neku kućicu na moru, ne preveliku, da netko ne posumnja.

To sve uvrh glave koštat će vas neki milijun, a onda možete živjeti od kamata na oročeni iznos, što je nekih 3-4 posto, a to će omogućiti lagodan ostatak života. K tome dosadan i nezanimljiv pa će prosječni Hrvat vjerojatno umrijeti nesretan. No ambiciozniji među nama možda bi se odlučili za varijantu Sanader-Vidošević pa se počeli baviti oldtajmerima i umjetninama.

E sad, tu se već može ući u problem, umjetnine znaju biti jako skupe. Čak i ovakvom bogatunu izvan domašaja bio bi jedan Rubens čija najskuplja slika vrijedi više od 75 milijuna dolara, kao i Renoirova, Van Goghova ili Monetova pa bi se morao zadovoljiti kremom hrvatskog slikarstva te samo pokojim strancem.

Za taj se novac može i dobro ukrasiti garaža nekim od mitskih oldtajmera. Za tako nešto morao bi se uputiti van na aukciju nekih od kuća poput Bonhamsa ili RM Auctionsa gdje bi se možda mogao dokopati mercedes-benza W196 koji je zadnji put prodan za 29,6 milijuna dolara ili najskupljeg ferrarija ikad, 275 GTB4*S N.A.R.T. spidera koji je otišao za 27,5 milijuna.

Prema ovome, Sanaderovi gullwinzi izgledaju kao karting. Dok to vozite, zavist možete izazvati sa 30 milijuna kuna vrijednim Meteorisom Louisa Moineta na ruci koji je izrađen od dijelova metorita. I pokazuje jako točno vrijeme.

Ako ste pak mlađahni i još vam se malo juri, tada ćete razmišljati o lamborghiniju veneno roadsteru kojih biste za ta 132 milijuna kuna mogli kupiti četiri komada. Rolls royce phantoma pak mogli biste kupiti čak 66 komada. E sad, nije doživljaj potpun ako vas ne vide ravni vama. Svakako razmislite o kakvom stančiću u Monte Carlu gdje bi vas “gajba” s dvije sobe stajala nekih 17,5 milijuna kuna. Ako želite preko bare, u New Yorku će vas stan s dvije sobe i dvije kupaonice u centru stajati 10 milijuna kuna.

Komentara 7

CR
cronothdz
20:59 11.01.2014.

ima li Sanader internet u zatvoru????

VL
./
20:51 11.01.2014.

Nek da liniću i partiji,trebat će im lova da brane perkovića!

XN
xnet0822
08:02 12.01.2014.

Umrijet će nesretan, kad dio tog novca ode za porez ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije