Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Što povezuje napadača na Banske dvore i američku veteranku ustrijeljenu u Kongresu

Pripadnica ratnog zrakoplovstva služila je svojoj domovini u Iraku i Afganistanu, a smrt je nije zatekla u srednjoazijskim gudurama, nego u samom centru američke demokracije.

Komentari 27

ST
stefj
09:51 25.01.2021.

Što povezuje? Apsolutno ništa... Koliko god se pokušalo ovog mladića kod nas prikazati teroristom i ekstremistom, nije se uspjelo. Niti je bio dio neke grupe, organizacije, bio je zaposlen, itd. Čak niti profil čovjeka nema sličnosti s ekipom koja je marširala na kongres, čak niti čin nije isti, nema niti približno iste motive... Valjda nedostaje novinarima i političarima malo vanjskih motiva, onda bi lakše mogli kopirati tekstove i govore. Otprilike kao što je Plenković reagirao na taj događaj, usporedivo s Veljačom kada je reagirala na Stankovića...

VL
SJ
Sve je uzalud
09:39 25.01.2021.

....ne može se uspoređivati našeg nesretnika koji je proglašem teroristom....a stanje u Hrvatskoj kao terorističkim gnjezdom...je više nego pretjerano....a iskorišteno je da u blindirano auto uđe isto tako jedan...nesretnik...

VL
VI
Vito
09:35 25.01.2021.

Recite što mislite! --- Evo mojeg mišljenja: povezuje ih budala

VL
Avatar KOVCA_19
KOVCA_19
09:52 25.01.2021.

"Čovjek se jednostavno mora zapitati što to ljude stasale u okruženju u kojemu je domovina svetinja za koju se isplati položiti život te čiji su najbliži ili oni osobno bili spremni staviti svoje osobne sudbine u ruke institucija navede da na kraju jurišaju na te iste institucije." ... Sasvim je jednostavno, institucije su ih izdale. Ili u nasem slucaju, nikada nisu niti postojale osim kada treba izvrsavati partijske naputke. Kada su tvoji bliznji davali zivot za bolje sutra i onda se danas okrenes oko sebe i vidis da je rezultat njihove zrtve ova opljackana drzava koji vode zlocinci, sigurno u ljudima stvara gorcinu.

VL
FL
flo
10:23 25.01.2021.

Zabranjeni komentari na pamfletić od g.Despota onakvo virtualno šamaranje dugo nije vidjeno..kad komentari ne idu po planu ukini ih?

VL
Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
10:24 25.01.2021.

Odlično, Mijiću!

VL
RE
reborn
10:05 25.01.2021.

Novinar ispravno detektira kako su u oba slučaja napad izvršili oni koji domovinu doživljavaju kao svetinju. Naravno, pozadina napada je razočaranje jer najviše institucije domovine u oba slučaja nisu prepoznate kao ono što čuva ili barem ne narušava svetost domovine, već kao one koje ju ugrožavaju. Odnosno plastičnije: premijer nije personificirani ideal svete domovine, nego tek političar koji se specifičnim manevrima izborio za stolicu na kojoj sjedi. Na žalost, neki ljudi neprikladno reagiraju na ovu otrežnjavajuću spoznaju.

VL
DI
Dingač
11:04 25.01.2021.

povezuje ih najgluplji novinar na svijetu.

VL
Avatar Observer
Observer
12:45 25.01.2021.

Koja to logika dozvoljava komentirati ispod nekih clanaka, ali ne ispod nekih "drugih" ? Postoji li strah od misljenja vecine pa se ovodi cenzura? Zna se tko se boji istine.

VL
Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
11:21 25.01.2021.

apsolutno ništa!

VL
GO
goriodgorijeg
11:23 25.01.2021.

Miješate jabuke i kruške. to bi bilo, kao da kod nas, Milanović pozove na prosvjed svoje crvene u banske dvore.

VL
TK
tkoznaa
12:14 25.01.2021.

Domoljublje je upropašteno kada je postalo zaštitni znak HDZ-a!

VL
ZD
zdriva
11:17 25.01.2021.

gospodine mijiću naći poveznicu izmedju boraca hos.a i trumpovih pristaša je nevjerovatna perverzija i glupost biblijskih razmjera.a osim tog u prvim redovima tzv trumpovih pristaša 90 posto su bile tzv antife.

VL
Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
11:02 25.01.2021.

To dvoje ljudi,nista ne povezuje,obadvoje su bili teroristi,ona u Azijskim kako veli novinar gudurama,a on u Zagrebu.

VL
DU
Deleted user
09:48 25.01.2021.

Ne vidim neke poveznice između ta dva slučaja, zapravo bi se trebalo usredotočiti samo na hrv. stranu - zamislite oca koji je svojim neprekidnim "pričama" do te mjere radikalizirao svog dvadesetogod. sina da se ovaj odvažio zapucati po zgradama Vlade i pokušao ubiti tri policajca iz osiguranja, jednog od njih teško ranio, a da se ima na umu da je otac policajac/branitelj? Stavite se u njegovu kožu, na taj načini izgubiti sina - zar to nije, kao zasebno poglavlje, potresna priča i bez analogije s am. slučajem?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.