Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Što manje državne intervencije, a što više samoregulacije'

Josipović je istaknuo da se zalaže za model financiranja sveučilišta lump sum
15. rujna 2014. u 17:32 18 komentara 419 prikaza
Ivo Josipović
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

Znanost i obrazovanje okosnica su razvoja moderne Hrvatske, međutim Hrvatska mora napraviti ozbiljne korake u tom području, rekao je predsjednik Ivo Josipović na jučerašnjem predavanju u Sinju uoči početka 5. Festivala znanosti na temu "Znanost i obrazovanje: temelj moderne Hrvatske", prenosi portal Ferata.hr.

Josipović je rekao da Bolonjski proces dosad nije proveden na otimalni način te da kontinuirane reforme sustava opterećuju ozbiljnu provedbu prijeko potrebnih reformi. Posebno se osvrnuo na potrebu jačanja suradnje znanstvenih institucija s gospodarstvom.

– U tom cilju, želim da pokažemo ambiciju da generiramo obrazovane i konkurentne ljude. A to možemo zaokretom u obrazovnoj strategiji, njezinim boljim povezivanjem s gospodarstvom i logikom kretanja u gospodarstvu – naglasio je Josipović i istaknuo kako se zalaže za model financiranja sveučilišta lump sum, to jest financiranje kroz cjeloviti proračun.

Što manje državne intervencije i regulacije, a što više samoregulacije, samostalnog odlučivanja o programima, suradnja s gospodarstvom, samostalno odlučivanje i raspolaganje o financijskim sredstvima – pojasnio je.

>> 'Devetogodišnjom školom riješit ćemo dio viška nastavnika'

KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE
Stiže vrhunac toplinskog vala. Stručnjaci objasnili uzrok ekstremnih vrućina: 'Tek je počelo'
Zdravstveno osiguranje
Dopunsko, dodatno ili oboje? Ovo su razlike u dobrovoljnim zdravstvenim osiguranjima koje morate znati
  • olrajt:

    ...probudio se drug nakon petogodišnjeg sna!!!!....pa želi osigurati krevet za još pet godina sna i snivanja regije i bratstva i jedinstva!!!!

  • Deleted user:

    Sad si se sjetio? PREKASNO!

  • Ante tTony:

    ivo ovo je vise skretanje u desano izgubit ces povjerenje od partije