Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vječna fascinacija

Što je žena bez ruža za usne?

Medvešćak
Foto: Mišo Lišanin
1/2
26.06.2013.
u 09:11

Fascinacija ružem za usne je tolika da je u Berlinu otvoren i muzej ruža za usne koji, između ostalog, u svojoj zbirci čuva i ruž koji je pripadao Eviti Peron

Mnoge žene više ne mogu zamisliti život bez ove kozmetike. Ruž za usne nalazi se u svakoj ženskoj torbici. No, kroz ovaj uporabni predmet može se pratiti i povijest svakodnevice. Još su u starom Egiptu žene crvenile usnice, no ruž kakav je i danas u upotrebi izum je 19. stoljeća. 

Fascinacija ružem za usne tolika je da je u Berlinu otvoren i muzej ruža za usne koji, između ostalog, u svojoj zbirci čuva i ruž koji je pripadao Eviti Peron. U ovom muzeju tako se može doznati i da tijekom života jedna žena potroši do tri kilograma ruža za usne. One koje se redovito šminkaju, poližu i progutaju jedan ruž godišnje. Ostatak završi na čašama, ogledalima ili partnerovim usnama. I tako već više od 130 godina.

>>Ljude više usrećuje trošiti na putovanja nego na nakit i odjeću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije