Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počeo očevid

Što je uzrokovalo katastrofalan požar u Velikom Bukovcu?

pozar,skladiste,veliki bukovec,portal (1)
Marko Jurinec/PIXSELL
13.06.2013.
u 11:53

Zbog veličine požarišta očekuje se da će očevid trajati satima, a uzroci požara mogli bi se znati poslijepodne

Nešto malo prije podneva policija ja napokon počela obavljati očevid na požarištu u Velikom Bukovcu u kojem je u noći s utorka na srijedu izbio katastrofalan požar u skladištu Parketa Požgaj.

Zbog velikih količina žara to cijeli jučerašnji dan nije bilo moguće, a smirivanju vatre nije pomagao ni jak vjetar koji je cijeli dan puhao i ponovno rasplamsavao vatru na ogromnom požarištu veličine dva nogometna igrališta.

Na terenu su trenutačno službenici Policijske postaje Ludbreg, Policijske uprave varaždinske i službenici Centra za kriminalistička istraživanja. Zbog veličine požarišta očekuje se da će očevid trajati satima, a prvi rezultati, odnosno uzroci požara te visina materijalne štete mogli bi biti poznati kasnije poslijepodne.

Kako je Večernji list neslužbeno doznao od izvora bliskih rukovodstvu, visina materijalna šteta, odnosno vrijednost izgorjelog parketa u skladištu viša je od 10 milijuna eura, a nagađa se da je uzrok požara kvar na električnim instalacijama. Doznajemo i da skladište nije imalo vatrodojavu, odnosno protupožarne alarme.

U tvrtki je od prije dva dana cijela uprava na nogama i vode se krizni sastanci čija je tema, kako se pretpostavlja, kako što bezbolnije sanirati ovu golemu štetu za tvrtku koja zapošljava čak 500 radnika. Jučer nitko iz tvrtke nije želio ništa komentirati ni davati bilo kakve izjave, no Večernji je neslužbeno doznao kako će radnici iz skladišta do daljnjega biti poslani kući na čekanje.

– Hoće li biti otpuštanja zasad je prerano špekulirati – rekao nam je jučer naš izvor.

>>Vatra progutala skladište s parketima vrijednim 10 mil. eura!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije