Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
američki arsenal
Povratak na članak

Što je sustav Patriot i može li Ukrajina njime srušiti ruske hiperzvučne rakete?

Patriot (što je skraćenica za Phased Array Tracking Radar for Intercept on Target), obrambeni je sustav zemlja-zrak od projektila za cijelo ratište koji je izradio Raytheon Technologies Corp i koji se smatra jednim od najnaprednijih sustava protuzračne obrane u američkom arsenalu.

Komentari 7

Avatar Slava UA herojima!
Slava UA herojima!
07:57 22.05.2023.

uopće nije pitanje može li Patriot srušiti "neuništive" hipersonične kinžale jer ih je u Ukrajini srušio već 7. Problem Ukrajine je što trenutno ima sam 2 Patriota koja štite glavni grad i Kijev je za Kinžale gotovo nedohvatljiv jer da bi uspješno pogodili Kijev pokraj Patriota morali bi ispaliti velik broj kinžala iz posebnih zrakoplova kojih međuti imaju ograničen broj pa ne mogu "zagušiti" Patriote velikim istovremenim lansiranjem Kinžala. Zato će rusi vjerojatno kinžalima gađati druge gradove koje ne štiti Patriot...i da, Patriot odlično ruši moderne zrakoplove ako mu dođu u domet...također, najavljene isporuke vrhunskih F-16 rusima će zadati teške glavobolje jer ovi avioni takđoer mogu rušiti i ruske zrakoplove, ali i kinžale!

VL
PE
pendrek
12:41 22.05.2023.

patrioti uništavaju ruske kinžale bez većih problema, jedini problem je što ih UA ima samo 2 što je dovoljno za braniti Kijev, ali nije za cijelu zemlju

VL
DU
Deleted user
10:10 22.05.2023.

Kraj rusije sve je bliži, putler će u ruskoj povijesti biti obilježen kao ratni zločinac koji je uništo rusiju.

VL
MA
MaliMirko
16:34 22.05.2023.

Ukrajina je samo danas do 10 h uutro srušila 17 kinžala, uz malo truda kažu da će ih do navečer srušiti oko 120-130.

VL
ZW
zweistein
08:47 22.05.2023.

ameri šalju avione ukrajincima.... obuka pilota traje 1-2 godine.... znači rat će trajati još 2-3 godine.... godišnje pogiba 100 000 ljudi ...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.