Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutrašnji Večernji

Što je istina o rastu plaća

Zdravko Marić i Tomislav Ćorić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/3
15.08.2019.
u 18:54

Usporedili smo rast plaća u javnom i privatnom sektoru u posljednje četiri godine i dobili podatak da su prosvjetarima plaće rasle najmanje, manje i nego zdravstvu i javnoj upravi

Povuci-potegni sa sindikatima javnog sektora zasad je završilo obećanjem ministra financija da će od rujna plaće četvrt milijuna zaposlenih u javnom sektoru porasti dva, a ne četiri posto kako su tražili ili obećali ministri zdravstva i obrazovanja. Bit će to drugo ovogodišnje povećanje proračunske osnovice, nakon siječanjskog od tri posto. No, hoće li na tome stati, nitko sad ne može reći jer su pred nama dva važna izborna ciklusa, kad se političari žele predstaviti u najboljem svjetlu. Proračunske smjernice za iduću godinu ne predviđaju dodatno povećanje osnovice.

Bandić se zauzeo za učitelje

Priča s plaćama tek se zahuktava jer sve moćniji zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ni manje ni više, traži trenutačno povećanje nastavničkih plaća za deset posto, te dodatnih sedam posto za godinu dana. To bi, kaže gradonačelnik Bandić, bila snažna poruka da je obrazovanje budućnost Hrvatske! Plaće u javnom sektoru počele su pojačano rasti od 2017., nakon gotovo desetogodišnje stagnacije, ali sličan trend bio je i u privatnom sektoru, koji se zbog malih plaća suočava s brojnim odlascima radnika.

Cijeli tekst čitajte u sutrašnjem Večernjem!

Neke od tema koje donosi sutrašnji Večernji:

- Nino Raspudić: Što nam je skrivio hrvatski turizam

- Izgleda kao boca vode, a gasi požare u dvadeset sekundi

- Službeni se podaci o broju liječnika razliku za 1434. Kako je to moguće?

- Električne romobile treba izjednačiti s e-biciklima

- Ivan Huljić: Zbog pjesme za Doris sigurno neću požaliti

Foto: Vecernji.hr

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar dr. Evil
dr. Evil
22:17 15.08.2019.

Milane bilo bi bolje se se zalažeš za poboljšavanje uvjeta u zatvorima, biti ćeš si zahvalan jednoga dana.

FE
fefellerunt
12:43 16.08.2019.

Činjenica je da se blebetanje oduvijek cijeni među gomilom smeća , zato takvi najbolje i žive u ovoj državi (uz srećom nešto izuzetaka) . Kada će se isplaćivati plaće prema učinjenom a ne prema funkciji, diplomi/svjedodžbi,, spolu.. ? Nažalost vrednovanjee prem aznanju i radu je nemoguće sprovesti na državnom koritu, jer je takvih jedva petijna , a za očekivati je da će mnogi od njih uskoro otići . S obzirom da su radnici i znalci manjina političarima nije u interesu da njima podilaze nego blebetalima, neradnicima , neznalicama i sličnima koji su u velikoj većini i donose glasove

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije