Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Što Europski sud za ljudska prava kaže o 'cipelarenju' pokojnika

Ako nekome ništa ne znače pravila humanosti i pijeteta, trebali bi onda barem voditi računa da postoji mogućnost da bi i obitelj Milana Bandića mogla tražiti i dobiti satisfakciju za bol koja im je učinjena

Komentari 7

JA
jadnatikoza
18:38 02.03.2021.

Ako si bio lopov i kriminalac za života, znači li to da kad umreš trebaš postati svetac? Ne, ostao si krimos i lopov i takvim te trebamo pamtiti

VL
DU
Deleted user
19:45 02.03.2021.

Puno bolje je biti iskren nego licemjer. Ako netko nije imao lijepe riječi za njega dok je bio živ zašto bi svoj stav mijenjao ako je mrtav. Osim toga u čemu je problem? Pokojniku je svejedno.

VL
GB
goran.brodsky.3
20:29 02.03.2021.

Banndica su i za zivota cipelarili i nije mu to bas smetalo. Zasto bi cipelarenje bilo neumjesno a dizanje notornog krimosa na razinu heroja i humanista umjesno..

VL
MM
mate.matika20
22:04 02.03.2021.

ovo govori o tome kakvo su naši državotvorci i domoljubi društvo stvorili ... stoci sitnog zuba (uključujući mene) preostaje da ovdje dobijemo mrvu zadovoljštine na anonimnom piskaranju ... a i ovaj sprovod sutra gdje će zaslužni jednakiji moći kršiti sve mjere će dovest da ćemo im ovdje ***** mater ... to je sve što imamo od demokracije, da manje hrabri poput mene skrivećki ovdje prosipaju žuć i da se uvjeravamo da nam i nije tako loše jer ima jadnika koji su i život dali da bi Bandit mogao biti svjetski rekorder po broju gradonačelničkih mandata u kojima je spalio sa svojom bandom najvjerojatnije par milijardi

VL
SL
slavenZadravec
20:32 02.03.2021.

Ako je autor članka želio braniti lik i djelo pok Bandića onda je to trebao i učiniti, pokušati objasniti kako je preko 300 mil kuna "nepredviđenih" troškova samo za žičaru ustvari razumno i dobro za grad i sl. Ovo skrivanje iza zahtjeva za pristojnosti prema čovjeku od kojeg se Zagreb neće lako oporaviti ili pozivi na obzir prema obitelji koja je itekako imala koristi od veza s bivšim gradonačelnikom je skroz promašeno.

VL
ST
stefj
19:41 02.03.2021.

Ovo cipelarenje poslije smrti dobro je pokazalo moralnu razinu, odnosno moralnu nizinu pojedinih političara i javnim osoba. Naročito onih koji se predstavljaju kao neke moralne vertikale, a zapravo su moralne horizontale na nuli... Za komentatore ovdje to ne čudi, dobrim dijelom su to malograđani koji ne mogu naći bolji posao. No javne osobe koje tako reagiraju mogu pokupiti simpatije samo takvih istih ili još gorih... Mnogo ih je u zadnje vrijeme pokazalo pravu stranu svog karaktera, takvi ljudi ne zaslužuju toliko javnog prostora koliko im mediji daju. Od onih koji traže da se maknu oni koji ne misle isto, do ovih koji cipelare mrtvace.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.