Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eksperimentalno
Povratak na članak

Što donosi cjelodnevna škola? Mišljenja struke podijeljena, otkriveni detalji

Ana Tuškan iz Sindikata hrvatskih učitelja kazala je Hini da su u sindikatu skeptični po pitanju izvedivosti programa cjelodnevne škole

Komentari 5

TJ
TJekelic
11:16 24.03.2023.

I onda na kraju svi preko pickjobs platforme odu radit u njemacku i vani druge zemlje jer nas sustav nikad nece uspijet zadrzat sve nase ljude vece ce problem samo radit

VL
DU
Deleted user
07:24 24.03.2023.

koliko djece ima.... jos malo biti ce i cjelotjedna skola...vise vriedi iskaznica hdzeja nega tri fakulteta...eto mistrija (zidarski alat za malter) iz vinkovaca mora imati u vladi dva ministra...ali debela vise nije...toliko se najedala da vise nije mogla ni potpisatiati se...istrazuju rumunjska natezaca i neka madjarica lapatos...strane agentice u zagrebu druga tetejca..

VL
Avatar Asterix
Asterix
09:56 24.03.2023.

Djecu je potrebno rasteretiti, naučiti ih osnovne stvari i istovremeno ih zainteresirati za više područja od kojih će oni s vremenom odabrati što ih najviše zanima. Tako da nema potrebe povećavati satnicu hrvatskog i matematike na 6 sati tjedno, geografije na 3 itd. Smanjivanje informatike na 1 sat je u redu za naučiti osnovno a i više od toga. Na kraju krajeva neće svi biti informatičari. Treba netko graditi kuće, ceste... postavljati keramiku, obrađivati zemlju... Također i vjeronauk smanjiti na 1 sat tjedno. Jedino što treba povećati pod obavezno je tjelesni odgoj (3 sata je malo) a i povećanje engleskog na 3 sata tjedno nije dovoljno pogotovo ako usporedimo s geografijom koja će također imati 3 sata. U današnjem vremenu djeca trebaju poznavati engleski gotovo kao materinji jezik. Pozdravljam uvođenje predmeta s praktičnim i društvenim vještinama.

VL
JO
josmalopanestalo
22:31 24.03.2023.

to je samo zato kaj djeca smetaju roditeljima pa da ih se riješe na što dulje vrijeme, moderni roditelji

VL
PO
poluvodič
09:11 24.03.2023.

Biologija teža od matematike? Nađite mi 5 djece koja bi potvrdila ovu izjavu. Zašto je informatika samo 1 sat tjedno? Pobogu živimo u iznimno informatičkom društvu gdje je ogromna potražnja za svim mogućim stručnjacima iz tog područja i gdje je velika mogućnost za napredak, a mi zadovoljni s jednim satom, bizarno. Povećali sate matematike i hrvatskog, dva najomraženija predmeta od kad postoji školstvo. 90% gradiva iz tih predmeta nikada neće koristiti nakon završene škole. To smo svi još kao đaci govorili, a nastavnici nisu znali kako odgovoriti na tu tezu jer su znali da smo u pravu. Umjesto da se ide ususret djeci, koja su najbitnija u cijelom procesu, ide se uvijek protiv njih.. kako da čovjek to objasni..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.