Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pridruživanje savezu
Povratak na članak

Što bi članstvo Finske i Švedske značilo za NATO?

Robert Dalsjo, viši analitičar NATO u švedskoj Agenciji za obrambena istraživanja, rekao je da bi članstvo Švedske i Finske značilo prije svega da za NATO više neće postojati neizvjesnost oko toga kako će Švedska i Finska djelovati u krizi.

Komentari 8

VM
Vmarko
16:37 14.05.2022.

Značilo bi kraj svijeta

VL
Avatar Dragovit
Dragovit
21:08 14.05.2022.

Za NATO bi to značio dodatni pokušaj zatvaranja RF. Za Švedsku i Finsku dodatni trošak i stavljanje mete na vlastito čelo. Glup postupak Finske i Švedske. Ali opet velim, svatko ima suvereno pravo sebi staviti metu na čelo. Kao Ukrajina na primjer. Samo neka se poslije ne žale i ne kukaju kad ih nešto strefi u čelo.

VL
SJ
Sivi_Jastreb
15:53 14.05.2022.

Ja ne znam koliko je to dobro za ove dvi zemlje osim sto se budu izlozile opasnosti..Normalno zivile su u miru sa rusijom..Netko ih gura u sukobe .A ovaj novinar je jako pametan bas pravi vojni analiticar .Rusija ratuje uu UA sa sto trideset tisuca vojnika i uzima skoro trecinu teritorije UA..Svaki dan za ukrajinu znaci gubljenje teritorija..Ukraina ima 44mijuna stanovnika dobro naoruzana ali nema nikakva pomaka...Samo pregovori mogu je spasiti.Sad je komicar zatrazio pregovore moga je prije da je znao i tako sacuvat zemlju.Ovako bit ce muvjako tesko pa slusa ti amerikance

VL
V0
Vlaskoulicanec3.0
16:44 14.05.2022.

Nema apsolutno nikakvog značaja osim simboličnog za NATO. Ali bitno je provocirati Ruse... Stoga ovo ne da je kretenski nego bi upravo moglo biti ona čuvena kap koja je prelila čašu. A ta kap u ovome trenutku znači atomsku Apokalipsu. Ili prevedeno na hrvatski: živi će zavidjeti mrtvima!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.