Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMerički producent za Večernji

Što Amerikanci misle o ratu u Europi? Većinom ništa ne razumiju. Boje se samo jednog ishoda

16.03.2022.
u 17:23

Mnogi Amerikanci nisu svjesni svijeta izvan SAD-a, kaže videoproducent Andrew Court iz Miamija. Osim novinara i stručnjaka za vanjsku politiku ili onih koji imaju izravne veze s Ukrajinom, za koje je sve bilo prilično zastrašujuće. Većina milenijalaca i pripadnika generacije Z odrasla je u doba neupitne američke hegemonije na globalnoj sceni. Vjerojatno nisu ni mogli zamisliti da bi stvari mogle izgledati drukčije – američka dominacija bila je poput zakona fizike. Napad jedne zemlje na drugu činio se kao događaj iz neke druge ere. Nažalost, američki trenutak "kraja povijesti" dolazi svom kraju.

Komentara 4

ST
sttipe
20:35 16.03.2022.

Kad su rjeke ljudi bez alata i zanata, stizale u Europu, iz svojih domova koje su im Amerikanci srušili, ni jednog prihvatili nisu! Danas, kad su s Rusima dogovorili kome dokle, i s Ruskim i Ukrainskim asistencijama, (dronovima) prodaju po Europi oružje i 10x skuplji plin, ni danas ni jednu Ukrainku nisu primili..

Avatar Cantor
Cantor
19:29 16.03.2022.

Pa niti ovdje većinom ne razumiju baš ništa. Ali zato to obilato kompenziraju deračenjem i busanjem u prsa.

Avatar Cohen
Cohen
21:43 16.03.2022.

Sugovornik među rijetkim Amerima koji shvaćaju što se zbiva. Većinu, međutim, boli neka stvar za rat koji je daleko od njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?