Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hvalio Trifunovića

Stjepan Mesić: Mladima se već 20 godina sustavno ispire mozak

Stjepan Mesić
Goran Stanzl/PIXSELL
06.03.2014.
u 18:22

- Ne bi bilo proliveno onoliko krvi da je bilo više generala kao što je bio Trifunović - rekao je u filmiću koji je pratio dodjelu nagrade bivšem generalu JNA bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

- Ne bi bilo proliveno onoliko krvi da je bilo više generala kao što je bio Trifunović - rekao je u filmiću koji je pratio dodjelu nagrade bivšem generalu JNA bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

U Sarajevu je danas Trifunoviću dodijeljena nagrada "Duško Kondor" za građansku hrabrost koju je ustanovila nevladina organizacija "Gariwo", piše Klix. Stjepan Mesić je u svom govoru rekao da je osobito važna tradicija pozivanja mladih na ovu svečanost jer su oni već dva desetljeća izloženi "nemilosrdnom ispiranju mozgova, reviziji historije i urušavanju sistema vrijednosti u kojem su se formirale generacije njihovih očeva i djedova".

"U određenim situacijama treba reći ne"

- Mlade su generacije izložene ciljanom usmjeravanju u pogrešnom pravcu zato je upoznavanje mladih s pojmom građanske hrabrosti iznimno važno i to ne na akademskoj nego na pragmatičnoj osnovi. Građanska hrabrost znači imati stav i poziciju i braniti je. Ona podrazumijeva i da se u određenim situacija kaže ne - rekao je Mesić.

Ove godine nagradu je posthumno dobio i Milan Levar iz Gospića, a njegova supruga Vesna je u suzama primila nagradu te kazala da joj je velika čast što je prepoznato djelo njezina supruga. Podsjetimo, general JNA Trifunović je 1991. godine Hrvatskoj vojsci predao vojarnu u Varaždinu, a prethodno je naredio da se svo oružje u njoj onesposobi. Iz vojarne je izveo 220 vojnika i 60 časnika.

>>Mesić: Karamarkov HDZ ide suprotno od Tuđmanova

>>Zbog afere 'Patria' treba istraživati Bozanića, a ne Mesića

Komentara 41

A9
AAA-999
18:45 06.03.2014.

Biti mesić nešto je najgore na svijetu.

Avatar tajar
tajar
18:36 06.03.2014.

Fascinantno je kako Mesić ima selektivno pamćenje! Njemu štafete, sletovi, "zakletve", slike u svim javnim prostorima, nisu smetale, a otkad je to ukinuto, po njemu, počinje "sustavno ispiranje mozga"!

KA
kasuv
18:49 06.03.2014.

onesposobio oružje da ne dođe u posjed hrvatskoj,a predao se jer mu je potpora bila 200km daleko pa nije imao šanse. inače bi on derao sve okolo ali ga danas nebi bilo a koliko znam da mu je sin varaždinskiki zet koji je bio van kasarne pa kad je to sagledao predao se,vozili su ga u autobusima kroz zagorje,budunščina,konjščina i itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije