Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Joras ga tužio

Sud u Zagrebu ovršio Stjepana Mesića i time priznao 'meju'!?

stjepan Mesić
Foto: Tino Jurić/Pixsell
26.07.2014.
u 16:48

Mesić je Jorasa 2004. nazvao "ridikulom" i nije smatrao da je sud u Kopru nadležan

Slovenski mediji tvrde da je tzv. borac za slovensku granicu Joško Joras uspio naplatiti odštetu za nanošenje duševnih boli od bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića.

I to, nakon gotovo desetgodišnjeg sudskog procesa, ovrhom na njegovu mirovinu, piše planet Siol. Joras je kazao da je zagrebački sud u lipnju potvrdio izvršenje presude suda u Kopru (pravomoćna 2012.), piše 24ur. Kaže da je uz 2000 eura odštete od Mesića dobio i 2080 eura kamata.

Joras je tužio Mesića zato što ga je u kolovozu 2004. godine nazvao "redikulom u nečijoj funkciji". Mesić je već ranije izražavao čuđenje što mu se sudi u Kopru, pa nije tamo niti išao. - Joras je hrvatski državljanin baš kao i ja, nadležan je sud u Hrvatskoj a ne u Kopru - kazao je tada, dodajući kako je ovo i presuda RH jer se time potvrđuje da je granica ondje “gdje je Joras postavio svoje žardinjere”. Ako je točno da je ovrhu proveo sud u Zagrebu, to već, drže neki odvjetnici predstavlja skandal, s obzirom da je, prema mjesnoj nadležnosti za suđenje Mesiću trebao biti nadležan sud u RH.

>>Mesić Jorasu dužan dvije tisuće eura jer ga je nazvao redikulom

 

>>Mesić: Sud u Kopru želi dokazati da je Jorasova kuća u Sloveniji

 

Komentara 52

BS
bstrabi2
11:44 26.07.2014.

A kada će platit?Za vojnu tajnu.Šta je dao Karli.Jer u drugim državama.Za to se ide u zatvor.....

Avatar Perica1
Perica1
11:31 26.07.2014.

Platio odštetu duševnom bolesniku zbog nanošenja duševnih boli?

FN
Fr@njo
11:29 26.07.2014.

mogli su se nagoditi da Joras isto rece isto..bilo bi 1:1, sasvim tocan rezultat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije