Naslovnica Vijesti Hrvatska

VIDEO Stjepan Mesić doživio prometnu nesreću u Makedoniji. Danijela Barišić: Udar nije bio strašan

Veleposlanica Hrvatske u Makedoniji Danijela Barišić: Udar nije bio strašan, a najvažnije je da nitko nije ozlijeđen
16. veljače 2017. u 20:54 95 komentara 15842 prikaza
Stjepan Mesić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Bivši predsjednik Stjepan Mesić danas je, po dolasku u Makedoniju, doživio lakšu prometnu nezgodu kad je u njegov automobil kojim je odlazio iz skopske zračne luke naletjelo drugo vozilo. Ni Mesić niti osobe koje su s njim bile u automobilu nisu zadobile nikakve ozljede, a štetu na automobilu pokrit će osiguranje vozača koji je skrivio nezgodu.

Potvrdila je to veleposlanica Hrvatske u Makedoniji Danijela Barišić. Mesić se nalazi u Skopju gdje sudjeluje na obilježavanju 95. godišnjice Makedonske gospodarske komore, pod pokroviteljstvom tamošnjeg predsjednika Ivanova. 

Oko 14 sati, nakon što je zrakoplovom sletio u zračnu luku, Mesić se u automobilu praćenom policijom, uputio prema gradu. Nezgoda se dogodila dok se kolona uključivala sa sporedne na glavnu cestu skrećući nalijevo: i dok je prvo policijsko vozilo prošlo raskrižje, stražnji dio automobila u kojem su bili Mesić i veleposlanica "zakačio" je vozač iz suprotnog smjera koji nije na vrijeme primijetio kolonu pod rotirkama. 

- Udar nije bio strašan, a najvažnije je da nitko nije ozlijeđen. Makedonska je policija bila iznimno profesionalna i brza, uviđaj je napravljen odmah tako da je Stjepan Mesić ubrzo istim automobilom nastavio put. Štetu na automobilu pokrit će osiguranje vozača koji je skrivio nezgodu - kazala je D. Barišić. 

Na okruglom stolu i svečanoj večeri u makedonskom glavnom gradu sudjeluju, uz Mesića, i vlasnik Orbica Branko Roglić, Milo Đukanović, ekonomist bečkog Instituta za međunarodne ekonomske studije Vladimir Gligorov te brojni drugi gospodarstvenici.

 

>> Mesić reagirao na objavu izjave iz 1992.: Ispričavam se onima koje sam uvrijedio

>> Mesić zbog objavljene snimke podnio ostavku na mjesto počasnog predsjednika SABA-e

Elipso

 • etrao:

  Predsjednice sto se ceka sa smjenom veleposlanika? I ovaj u Skopju mora letjeti!

 • Avatar majmunranko
  majmunranko:

  Opet ga napadaju filoustašofašistoidi zbog njegovog antifašizma? Ili je ovaj put obrnuto?

 • dadalina:

  Mesic je prvo odlicje dao Sorosu...sada ga u Makedoniji ide stititi...