Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČAKOVEC PREDVODNIK

Stjepan Kovač: Nadam se da će se i ostali gradovi povesti za našim primjerom

Stjepan Kovač
Foto: Ured Stjepana Kovača
18.06.2018.
u 11:18

U izvješću Povjerenice istaknuto je da je razina objave informacija općenito niska, unatoč činjenici da je pravo na pristup informacijama tijela javne uprave zajamčeno i člankom 38. Ustava Republike Hrvatske

U Izvješću o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama u jedinicama lokalne samouprave za proteklu godinu, o kojem se danas raspravljalo u Hrvatskom saboru, povjerenica za informiranje dr.sc. Anamarija Musa navela je kako je Grad Čakovec jedini od svih promatranih županija, gradova i općina, u potpunosti ispunio obvezu o javnosti rada.

Time je Grad Čakovec građanima omogućio da prisustvuju sjednicama Gradskog vijeća te da informacije o radu Gradske uprave budu dostupne na internetskim stranicama. U izvješću Povjerenice istaknuto je da je razina objave informacija općenito niska, unatoč činjenici da je pravo na pristup informacijama tijela javne uprave zajamčeno i člankom 38. Ustava Republike Hrvatske.

"Transparentnost i otvorenost rada svih tijela Grada Čakovca temelji se na našoj želji da građanima omogućimo uvid i demokratsku kontrolu našeg rada i postupaka. O transparentnosti se u Hrvatskoj mnogo priča, ali nažalost ne čini dovoljno kako bi se poštovao ustav i zakoni koji nas obvezuju na takav način rada. Svaka lokalna jedinica duguje građanima transparentne informacije o svome radu. Nadam se da će i ostali gradovi, a posebno Međimurska županija povesti za našim primjerom, s obzirom na to da joj podaci izneseni u izvješću ne idu u prilog“, izjavio je gradonačelnik Čakovca, Stjepan Kovač.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije