Naslovnica Vijesti Hrvatska

Stjepan Kovač: Nadam se da će se i ostali gradovi povesti za našim primjerom

U izvješću Povjerenice istaknuto je da je razina objave informacija općenito niska, unatoč činjenici da je pravo na pristup informacijama tijela javne uprave zajamčeno i člankom 38. Ustava Republike Hrvatske
18. lipnja 2018. u 11:18 0 komentara 462 prikaza
Stjepan Kovač
Foto: Ured Stjepana Kovača

U Izvješću o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama u jedinicama lokalne samouprave za proteklu godinu, o kojem se danas raspravljalo u Hrvatskom saboru, povjerenica za informiranje dr.sc. Anamarija Musa navela je kako je Grad Čakovec jedini od svih promatranih županija, gradova i općina, u potpunosti ispunio obvezu o javnosti rada.

Tehnix Tehnix otvorio novu tvornicu Pozajmicama radnike riješili dugova u bankama

Time je Grad Čakovec građanima omogućio da prisustvuju sjednicama Gradskog vijeća te da informacije o radu Gradske uprave budu dostupne na internetskim stranicama. U izvješću Povjerenice istaknuto je da je razina objave informacija općenito niska, unatoč činjenici da je pravo na pristup informacijama tijela javne uprave zajamčeno i člankom 38. Ustava Republike Hrvatske.

Romi NOVE TVRDNJE Međimurska policija nema informacije o trgovanju romskom djecom

"Transparentnost i otvorenost rada svih tijela Grada Čakovca temelji se na našoj želji da građanima omogućimo uvid i demokratsku kontrolu našeg rada i postupaka. O transparentnosti se u Hrvatskoj mnogo priča, ali nažalost ne čini dovoljno kako bi se poštovao ustav i zakoni koji nas obvezuju na takav način rada. Svaka lokalna jedinica duguje građanima transparentne informacije o svome radu. Nadam se da će i ostali gradovi, a posebno Međimurska županija povesti za našim primjerom, s obzirom na to da joj podaci izneseni u izvješću ne idu u prilog“, izjavio je gradonačelnik Čakovca, Stjepan Kovač.

Casimir Rodrigue Nomo Nemi MEĐIMURSKI ZET KAZO Kad u plemenu iskrsne problem, jave mi na WhatsApp i riješim ga iz Nedelišća ČIPS IT konferencija POSAO U IT INDUSTRIJI Gradonačelnik Čakovca otkriva kako će zadržati mlade da ne odu u inozemstvo
Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.