Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus u Hrvatskoj

Stožer: U Hrvatskoj 61 novi slučaj zaraze

Koronavirus u Hrvatskoj
Foto: PIXSELL
09.08.2020.
u 14:02

Do danas su ukupno testirane 128 132 osobe, od toga 727 u posljednja 24 sata

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5604 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 157 preminulo, a 4861 se oporavilo.

14:00 - U protekla 24 sata zabilježen je 61 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 586. Među njima je 121 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 8 pacijenata. Nema preminulih. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5604 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 157 preminulo, a 4861 se oporavilo.U samoizolaciji je trenutno 2008 osoba. Do danas su ukupno testirane 128 132 osobe, od toga 727 u posljednja 24 sata.

12:37 - Dva su nova slučaja zaraze koronavirusom na području Zadarske županije. Radi se o mlađoj ženskoj i mlađoj muškoj osobi sa područja općina Stankovci i Gračac. U samoizolaciji je 147 osoba, a nadzor je istekao za 4839 stanovnika. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 75 uzoraka. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice u Zadru hospitalizirane su 3 osobe.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

12:11 - Prema izvješću NZJZ – a SDŽ od ukupno 346 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas je 30 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 7 osoba, iz Kaštela 1 osoba, iz Makarske 5 osoba, iz Sinja 3 osobe, iz Solina 4 osobe, iz Dugog Rata 2 osobe, iz Podbablja 4 osobe, iz Podstrane 1 osoba, iz Runovića 1 osoba i iz Zmijavaca 2 osobe. Uz 30 novooboljelih pozitivni na COVID infekciju su i jedan strani državljanin, 1 osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije, 1 osoba s područja Koprivničko-križevačke županije i 1 osoba s područja grada Zagreba.

Od ukupnog broja novooboljelih njih 8 su kontakti prethodno oboljelih dok se ostalih 22 epidemiološki obrađuju. 599 osoba nalazi se u samoizolaciji. 17 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split dok se 1 osoba nalazi na respiratoru. U karanteni se nalaze 4 osobe stranog državljanstva.

11:45 - U Zagrebačkoj županiji u posljednja su 24 sata zabilježena dva nova slučaja zaraze koronavirusom i to u Dugom Selu, a na području cijele županije ukupno je aktivnih 39 slučajeva, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

11:43 - Na području Šibensko-kninske županije nema novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalaze se 23 osobe. U posljednja 24 sata nije bilo uzorkovanja na SARS-CoV-2. Trenutno je 36 aktivnih slučajeva oboljenja. Jedna osoba se liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se na kućnom liječenju - istakli su iz šibenskog stožera

10:38 - U Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 174, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

U Zavodu je provedeno 247 testiranja na koronavirus te je zabilježeno 18 novih slučajeva. Posljedično tome, za 37 osoba određena je mjera samoizolacije. Pet je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, osam osoba su kontakti oboljelih osoba, jedna je novooboljela osoba došla iz Njemačke, a jedna je novooboljela osoba stigla iz SAD-a. 

Kod tri je novooboljele osobe moguće izlaganje u noćnom klubu tijekom korištenja godišnjeg odmora.  Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na koronavirus. 

U Gradu Zagrebu trenutno je 174 aktivnih slučajeva i 330 aktivnih samoizolacija, stoji u priopćenju.

10:27 - U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentiran je jedan  (1) novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije s današnjim danom  iznosi sto osamdeset i jedan (181),  dok je broj aktivnih slučajeva dvadeset i tri  (23). Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je sedamdeset i šest (76).

9:51 - U Sisačko-moslavačkoj županiji je tijekom jučerašnjeg dana zabilježena jedna novooboljela osoba od zaraze koronavirusom, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite. 

Riječ je o osobi s područja Grada Popovače koja je bila pod zdravstvenim nadzorom tipa samoizolacije u kući.

"Zdravstveno-socijalno odgovorno ponašanje ključ je borbe protiv ove bolesti. Molimo sve žitelje županije neka se pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog stožera jer na taj način ostajemo odgovorni prema sebi i drugima", poručio je načelnik županijskog Stožera Roman Rosavec. 

9:46 - U Bjelovarsko-bilogorskoj nema novooboljelih.

9:44 - Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 99 uzoraka briseva na COVID-19. Nema novozaraženih. Izliječeno je 9 osoba. Trenutno je 28 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 111 osoba.

9:30 - Na području Primorsko-goranske županije dvije su novooboljele osobe, javljaju iz epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ. Trenutno je u županiji 13 aktivnih slučajeva i 149 izliječenih.

9:29 - U Virovitičko-podravskoj županiji u posljednjih 24 sata, testirano je 30 osoba, jedna osoba je bila pozitivna. Prema dobivenim podacima, ona je kontakt već jedne zaražene osobe, s asimptomatskim tragovima na virus SARS-CoV-2, naglasili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije

9:27 - U zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno je ukupno 129 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije, a osam je bilo pozitivno na koronavirus. Četiri novooboljele osobe su iz Osijeka, tri s područja Općine Draž, a jedna s područja Općine Podgorač.

U KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 26 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih se tri nalaze na respiratoru.

Epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo OBŽ jučer su mjeru samoizolacije odredili za četiri osobe koje su kontakti oboljelih, a trenutno je u samoizolaciji ukupno 178 osoba.

Poštivanje samoizolacije i jučer je kontrolirala policija. Nije bilo dojava građana o kršenju te mjere, a u sedam samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

9:15 - U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 6 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (2 osobe iz Vinkovaca, 1 osoba iz Županje,  1 osoba iz Cerne, 1 osoba iz Otoka i 1 osoba iz Svinjarevaca).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 507, od kojih su 324 osobe izliječene, a 5 osoba je preminulo. Trenutno je u županiji 22 osobe hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.  U protekla 24 sata testirano je 105 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 6245. U samoizolaciji na području županije je 296 osoba.  

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 15 zdravstvenih radnika (1 liječnik, 8 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 1 nezdravstveni radnik).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 16 radnika (3 liječnika, 9 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni radnik).

Ključne riječi

Komentara 20

ME
medvedgrad
13:11 09.08.2020.

Poljska neki dan 680 novozaraženih dnevno, milijun turista u Hrvatskoj. Jesen će biti dramatična...

Avatar Baroudeur
Baroudeur
14:09 09.08.2020.

Jakob nisam Dr.Pr. za viruse, u prvom redu mislim da u Aziji ne nose maske za ljepotu! Kod nas, na primjer na Hvaru, nosi se maska ali na celu, ispod brade itd. I sto je jos cudnije u Studencu poslovoda sera bez maske! Kad odemo ponovo u karatenu, komu cemo se zaliti? Malo zdravstvene inspekcije bi bilo potrebno.

ZE
zelenopolje
12:47 09.08.2020.

Kad citam takove komentare pozli mi . Posjetite te bolese pa mozda vam vam se otvore oci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije