Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi pravilnik
Povratak na članak

Stiže velika promjena prilikom upisa u srednje škole

Zahtjeve za uvođenje prijamnog ispita po novom će pravilniku škole od Ministarstva obrazovanja moći zatražiti do 31. ožujka tekuće godine, a mijenja se i broj bodova – umjesto pet, na prijamnom ispitu maksimalno će se moći dobiti deset bodova.

Komentari 21

TM
trade_mark
15:21 14.02.2022.

ne razumijem zašto se to uopće ikada ukidalo. prijemni su savršeno funkcionirali i koji god je ministar to ukinuo nije bio pretjerano pametna osoba.

VL
Avatar Tombstone
Tombstone
16:03 14.02.2022.

Do sad je uvijek bio prijemni ispit, a sad je odjednom prijamni? I ideja je dobra, ali ocjene iz osnovne skole ne bi trebale uopce biti vazne jer se ne moze petica iz skole iz neke teske provicnije usporediti cak ni s trojkom iz jacih skola. To je najveca greska ministarstva o kojoj nitko ne razmislja. U Gospicu mesarev sin uvijek ima bolje ocjene od Tesle. (Isprika cijenjenim Gospicanima, naveo sam samo kao primjer). I nadalje, zasto bi na prijemnom ispitu za npr Skolu Primjenjene Umjetnosti uopce bilo provjeravano znanje Hrvatskog jezika, pogotovo stranog? Ili za MIOC? Da eventualni geniji koje to na primjer uopce ne zanima imaju poslije probleme s nastavkom skolovanja jer ce doci netko tko npr crta na razini 5 godisnjaka ali ce zbog petica iz Hrvatskog i matematike upisati akademiju bez obzira sto je onaj drugi s dvojkama iz tih predmeta za njega Leonardo. I ja sam imao iste probleme i kod upisa u SPU i na fax. Najbolji prijemni, ali je nosio manje bodova od ocjena iz Hrvatskog, matematike i tipss-a. I upao sam samo misljenjem strucne komisije. Treba biti izuzetno pazljiv s ovime, da se ne desi da gubimo likovne, matematicke ili genije bilo koje prirodne znanosti jer ih nije zanimalo koga je ocekivao Godot ili sto je bio problem celave pjevacice odnosno da novi Marinkovici ne zavrse kao alkoholicari u Kiklopu jer ih nisu zanimali logaritmi i funkcije kosokutnog trokuta

VL
KR
Krud
16:02 14.02.2022.

Svima bi trebalo biti jasno zašto su Romi opet privilegirani.

VL
TE
Teig1
15:36 14.02.2022.

Učinimo život obitelji sa školskoj djeci u Hrvatskoj prihvatljiv?!

VL
LI
lipa75
17:53 14.02.2022.

Kod nas se problem uvijek riješava s dna, a ne od vrha. Problem je heperprodukcija odlikaša u osnovnim školama, koja se ovim prijedlogom neće riješiti. I dalje će roditelji vršiti pritisak na profesore koji linijom manjeg otpora poklanjaju petice, alii naravno da nisu krivi samo profesori.

VL
AF
AfganistanskiHrvat
16:03 14.02.2022.

Zašto se ukidao prijemni. Tu se jedino vidjelo tko je učio i naučio a tko je naučio za 5 i sutra sve zaboravio.

VL
SA
sasoon
16:03 14.02.2022.

Zašto samo 10 bodova, zašto nije pola/pola? Pola bodova donosi prijemni, a pola ocjene.

VL
Avatar Purgerdragovoljac
Purgerdragovoljac
15:20 14.02.2022.

Nije li strašno da je u 21. stoljeću na snazi rasizam u pravom značenju tog pojma i to među djecom? Kako je moguće da neka djeca samo zbog rasne pripadnosti i tamnije boje kože imaju prednost kod upisa u srednju školu s dva dodatna boda pred ostalom djecom koja to nisu?

VL
PH
Petarstijena-HR
16:41 14.02.2022.

ATG pretpostavljam da si neki/neka profa koja previše pametnije tj.pčela koja puno zuji,a malo meda daje.Eto u Jugi i u Hr državi ste se uvijek hvalili da je vaše školstvo najbolje,a znanje najveće u svijetu,a onda kada je došla tržišna ekonomija,zaostali ste po konkurentnosti iza svih europskih i dobrog dijela azijskih zemalja.Nema vam od Hr školstva ništa,ono je ostalo u 19.st,i bez obzira na svu vašu želju da nešto napravite,i dalje su koristi takvog školstva manje od troškova obrazovnog sustava.Da i ne govorimo da školujete kadar za koji ne postoji potražnja i SSS I VSS,da ne doprinosi te inovacijama razvoju gospodarstva,da vas nije briga za društveno-politički sustav,ne djelujete kao intelektualci i kritičari jer ste kupljeni od vladajućih,pušete u njihov rog,dok društvo i država propada,i na kraju izlobirali ste sebi pristojan materijalni status tako da neke profe na facu zarade i 20-30.000 kn mjesečno.Dakle od vas korist za društvo gotovo nikakva,zato vamu ugled u društvu više i nije Bog zna koji..

VL
PH
Petarstijena-HR
15:42 14.02.2022.

Malo će vam tko ostati s djecom u Hr,samo vi ljudima otežajite život. Malo će tko poželjeti imati djecu u HR, nije nitko lud,zbog šačice vaših uhljeba profa koji su višak,vi zagorčajete život tisućama mladih obitelji..

VL
SA
SarumanovBrat
15:00 14.02.2022.

maknuli prijemne ispite s fakulteta i uveli državnu maturu, a sad ovdje uvode prijemne ispite

VL
LU
Luks
16:51 14.02.2022.

Nakon online škole 2 godine vi uvodite ova sranja

VL
PH
Petarstijena-HR
15:44 14.02.2022.

Ako nemate što drugo korisno radit,mogli biste se malo uhvatit sređivati stanje u pravosuđu i provjeravati njihove diplome i imovinske kartice,a ne se iživljavati nad slabijim dijelom populacije.Plenky i škvadra,ako ovo čitate,možete se sramiti,jer vam lijeva ne zna što radi desna...nije me briga,ali kao intelektualac ne mogu ovo više da gledam..

VL
PH
Petarstijena-HR
15:07 14.02.2022.

Hdz posla,ne znaju tko im glavu nosi. Važno da su oni sebi pokupovali diplome i svoju djecu zaposlili bez škola u javne službe,a tuđu djecu ćemo cijediti znoj i krv i dati im nogu u tur da idu u Irsku i Njemačku,zato djecu nitko i neće više da rađa,sve rjeđi entuzijasti. Blago im se na hrabrosti,ja ne želim djecu u ovakvom društvu. Neka oni svoju djecu maltretiraju a ne tuđu.

VL
PH
Petarstijena-HR
16:03 14.02.2022.

Umjesto da olakšavate život u HR vi ga otežajete,i jadna ta djeca se neće moći nigdje zaposliti od djece vas uhljeba i lažnih branitelja,isto ih čeka Irska i Njemačka.Sva kvalitetnija radna mjesta se dijele djeci uhljeba tj. građanima prvog reda sa privilegijama,a građani drugog reda imaju Irsku i Njemačku

VL
PH
Petarstijena-HR
15:10 14.02.2022.

Djece sve manje,profa ima viška i umjesto otpuštanja,uvesti će oni novo da gubljenje,umjesto 8 razreda biti će 16 razreda osnovne,umjesto 4 srednje biti će 6 srednje,umjesto 4 fakulteta biti će 8.g fakulteta,sami sebi izmišljaju radna mjesta produženjem školovanja,koje i onako puno u životu ne pomaže Praksa i rad je jedno,a školska teorija drugo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.