Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gotovo je

Stiže 'ubojica ljeta': Je li to kraj paklenih vrućina?

vrijeme
Foto: PIXSELL
1/3
02.09.2019.
u 08:05

U utorak možemo očekivati već desetak stupnjeva manje, a osjet hladnoće dodatno će pojačavati i sjeverac

Kako je najavljeno već danas navečer nam stiže promjena vremena. Nekima će donijeti olakšanje, a nekima koji su još na godišnjem odmoru ova promjena se neće baš svidjeti.

Danas prijepodne, prema prognozi DHMZ-a će biti djelomice, ponegdje i pretežno sunčano. Potom u većini krajeva postupno jače naoblačenje s mjestimičnom kišom, a ponegdje s pljuskovima i grmljavinom, osobito navečer i u noći na utorak. Lokalno može biti olujnog nevremena te obilnije oborine. Sunčanije i uglavnom bez kiše na jugu te osobito na krajnjem istoku. Najviša dnevna temperatura između 28 i 33 °C, malo niža u gorju te ponegdje u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Meteorolog RTL-a Nikola Vikić Topić kaže da u utorak možemo očekivati već desetak stupnjeva manje, a osjet hladnoće dodatno će pojačavati i sjeverac. Nakon toga, će temperatura ponovno blago rasti, ali ne ide do tridesetica.

"'Ubojicom ljeta' u meteorološkom žargonu nazivamo prvu jaču promjenu vremena pred kraj ljeta, nakon koje se ono više ne vraća, nego kreću umjerenije temperature. A pred nama je upravo to - osjetno hladniji tjedan", najavio je Vikić Topić.

Na moru će manje zahladnjeti. Razlika između ponedjeljka i utorka je oko pet stupnjeva. No, zapuhat će i jaka bura pa će se činiti hladnije. Onda ide ponovno blago zatopljenje, ali koje neće dosegnuti 30 stupnjeva, a za vikend stiže novo osvježenje.

Video: Uragan Dorian

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar mrkyyy
mrkyyy
09:52 02.09.2019.

Gotovo je. Stiže ubojica ljeta. vi niste normalni, majke mi

CA
cacko
10:16 02.09.2019.

Pitam vas gdje ste vi studirali ???

Avatar nekakav
nekakav
11:21 02.09.2019.

jel se povećao što interes za placevima na mirogoju? jer prema ovim natpisima, biblijski potom je ništa prema onom što na očekuje danas. i sad gomila komentara o klimatskim promjenama, drastičnim promjenama koje se na pamte, kao da je klima nešto što se mijenja svakih par godina... ja sam jučer vidio par labuda sa mladuncima, još smeđima, 'ružnima'. jel to znači da je tamo gore na sjeveru već došla zima, pa se ovi sele na jug?! i da će zima biti žestoka? pa takvu su prognozirali u prošle godine... pa je bila blaga, preživjela sva gamad koja nas sad grize i sisa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije