Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sunčano i toplo, ali...

Stiže promjena vremena, zahvatit će gotovo cijelu Hrvatsku: Moguća su nevremena

Olujno nevrijeme stiglo je u Pulu
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/4
18.09.2023.
u 06:20

I u novome tjednu bit će puno sunčanog i iznadprosječno toplog vremena, ali i povremenih mjestimičnih pljuskova s grmljavinom

Danas će biti pretežno ili djelomice sunčano te iznadprosječno toplo vrijeme. Poslijepodne postupan porast naoblake sa zapada, a navečer i krajem dana na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru moguća je kiša. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, prolazno i jak, na istoku i sjevernom Jadranu jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 30°C.

Utorak donosi promjenljivo i nestabilno mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Kiše i pljuskova već prijepodne bit će na sjevernom Jadranu i zapadnim krajevima unutrašnjosti, a do kraja dana u većim dijelu zemlje. Zapuhat će umjeren sjeverni vjetar, na Jadranu u početku jugo i jugozapadnjak koji će okrenuti na buru i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 13 do 17, na Jadranu između 19 i 22, a najviša dnevna uglavnom od 25 do 30°C.

VEZANI ČLANCI:

Izdana su upozorenja za utorak. Cijela Hrvatska pod žutim je Meteoalarmom osim krajnjeg juga zemlje. Ponegdje su mogući izraženiji pljuskovi. "Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade, odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", stoji u upozorenju.

Foto: DHMZ

I u novome tjednu bit će puno sunčanog i iznadprosječno toplog vremena, ali i povremenih mjestimičnih pljuskova s grmljavinom, osobito u promjenjivi utorak kada su moguće i izraženije nestabilnosti te u većini krajeva vjerojatno opet za vikend, piše HRT.

"Prolazna promjena vremena u utorak će zahvatiti sve krajeve unutrašnjosti, ali će kiša u nekim mjestima izostati. Ponegdje će biti i izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom koji će najkasnije stići na krajnji istok, gdje će se kišni oblaci zadržavati i u prvom dijelu srijede. U zapadnijim krajevima u svježiju srijedu od jutra razvedravanje pa će mjestimice opet biti magle. I na Jadranu utorak će biti nestabilan, uz moguće nevere i lokalne pljuskove u Dalmaciji poslijepodne, na krajnjem jugu tek uvečer i u srijedu ujutro, kad će se na sjevernijem dijelu Jadrana već razvedravati. Umjereno jugo nakratko će zamijeniti bura pa sjeverozapadnjak. U četvrtak opet jugo na sjeveru, a s njim i više oblaka. Temperatura bez veće promjene.", prognozirao je za HRT Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys. iz DHMZ-a.

Video: Kakav prizor! Jato dupina igra se blizu brodica na Murteru

Komentara 2

Avatar Tombstone
Tombstone
23:29 18.09.2023.

Kao I oduvijek krajem Rujna? A zamislite tek na fenomen koji nas tek ocekuje:u Listopadu ce opasti lisce s bjelogoricnog drveca. Kaj bu Tomo Vreco tek tada pricao? Da ne pricamo o slijedecim sokovima u buducnosti, kad ce u Travnju opet poceti rasti lisce na drvecu, ili kad ce u Srpnju I Kolovoza opet biti vruce....

BE
Beyonder
09:43 18.09.2023.

Trla baba lan, zamisli, jesen i dolazi kiša

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije