Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zahlađenje

Stiže promjena vremena, za vikend naoblaka, vjetar i pljuskovi

Nakon dva mjeseca u Puli pala kiša
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/3
15.04.2022.
u 08:30

U subotu će puhati umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena do jaka bura s olujnim udarima, podno Velebita navečer i orkanskim

Prijepodne će u većem dijelu zemlje prevladavati sunčano, a od sredine dana u sjevernim krajevima postupan porast naoblake, mjestimice uz malo kiše ili pokoji pljusak i grmljavinu - u produženi vikend ulazi se s ponovnom promjenom vremena i zahlađenjem koje neće dugo trajati.

Nakon sunčanog vremena i iznadprosječne topline, u drugom dijelu petka stiže promjena vremena. Porast naoblake, ponegdje kiša i sjeveroistočni vjetar, najprije u sjevernom kopnenom području, zatim i južnije, upozorio je Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a, u HRT-ovoj emisiji "Vrijeme".

Na blagdanske dane očekuje se promjenjivo vrijeme, u subotu uz mjestimičnu kišu i pad temperature u odnosu na protekli tjedan.

- Tijekom uskrsnjih blagdana u unutrašnjosti promjenjivo oblačno i još vjetrovitije, ali i osjetno hladnije. Mjestimice malo kiše past će još u subotu, a zatim uglavnom suho. Umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar u ponedjeljak će oslabjeti, pa ujutro lokalno može biti i slabog mraza, osobito u gorju - upozorio je Kozarić.

U subotu će puhati umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena do jaka bura s olujnim udarima, podno Velebita navečer i orkanskim, stoji na stranicama DHMZ-a.

Poluoblačno i ne previše vedro vrijeme očekuje se i u nedjelju, ali i ponedjeljak. Prosječne dnevne temperature ovog produženog vikenda, u središnjoj Hrvatskoj bit će između 13 i 17 stupnjeva, a zatim ponovno slijedi zatopljenje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije