Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od utorka

Stiže promjena vremena: Očekuju nas grmljavinski pljuskovi i hladnije temperature

Pljusak
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
16.09.2019.
u 15:06

Promjena vremena bit će još zamjetnija po padu temperature te izraženija u kontinentalnom području gdje će poslijepodne u srijedu biti za 5 do 10 °C hladnije nego u ponedjeljak i utorak.

Nakon razdoblja lijepog vremena i ljetnih temperatura, ovaj tjedan trebala bi stići promjena. U utorak će biti pretežno, u unutrašnjosti i djelomice sunčano te i dalje razmjerno toplo. Više će oblaka biti u sjevernim i zapadnim kopnenim predjelima, a popodne je moguć i poneki pljusak s grmljavinom, najavljuje DHMZ.

Navečer i u noći na srijedu oborina će biti češća, a lokalno može biti izraženijeg grmljavinskog nevremena. Vjetar većinom slab, popodne na Jadranu umjeren jugozapadni i jugoistočni, a potkraj dana na kopnu sjeverni. Najniža jutarnja temperatura od 10 do 15, na Jadranu od 17 do 20, a najviša dnevna uglavnom između 25 i 30 °C.

Foto: DHMZ

- U srijedu promjenljivo i nestabilno s pljuskovima i grmljavinom, kojih u četvrtak može biti uglavnom u Dalmaciji. U petak i subotu pretežno sunčano. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a u srijedu će na sjevernom dijelu zapuhati bura, koja će prema kraju dana jačati i u četvrtak se proširiti duž cijele obale, a potkraj petka će oslabjeti.", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Osim po kratkotrajnoj kiši, koja mjestimice može i izostati, promjena vremena bit će još zamjetnija i dugotrajnija po padu temperature, izraženijem u kontinentalnom području, osobito u sjevernijim krajevima, gdje će poslijepodne u srijedu biti uglavnom za 5 do 10 °C hladnije nego u ponedjeljak i utorak. Naravno, i po umjerenim, gdjegod i jakim sjevernim i sjeveroistočnim vjetrom, a na Jadranu još jačom burom, posebice podno Velebita na udare i olujnom, navodi se u prognozi za HRT te dodaje:

- U drugom dijelu tjedna vjetar će slabjeti, a uz pretežno sunčano vrijeme i poslijepodnevna temperatura zraka ponovno će porasti. No, jutra će biti svježa, osobito u kopnenom području, gdje se povećava vjerojatnost za mjestimičan slab mraz pri tlu. 

Video - Nevrijeme u Splitu rušilo stabla i izazvalo probleme u prometu

Ključne riječi

Komentara 5

DI
didokvatrič
15:14 16.09.2019.

Kupite kišobrane Kišobrani....kišobrani....

IH
iron.hide.54966
16:42 16.09.2019.

Opet smak svijeta, može, nema problema.

Avatar istovari
istovari
16:32 16.09.2019.

Dakle uobičajeni smak svijeta svaki put kad stiže kiša....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije