Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENE

Stiže novi zakon: Evo tko će imati besplatno dopunsko zdravstveno

Zdravstveno osiguranje
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
03.03.2020.
u 13:26

Zasad nema procjene koliko bi ta odluka povećala broj neplaćenih polica dopunskog osiguranja.

Prođe li uskoro prijedlog za promjenu Zakona o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju, prihodovni cenzus, koji jamči oslobađanje od plaćanja police dopunskog osiguranja, povećao bi se za 70 kuna, odnosno po članu obitelji iznosio bi 1586 kuna mjesečno, a za samce 2000 kuna, piše u utorak Jutarnji list.

Osim toga, taj cenzus bi se povećavao svake godine za 70 kuna kako bi se, kažu nadležni, izbjeglo da se, primjerice, zbog malog povećanja mirovina gubi pravo na subvenciju dopunskog što se dosad redovito događalo, navodi dnevnik.

Prijedlog je i da na ime demografske revitalizacije pravo na besplatno dopunsko imaju roditelji s troje i više djece ne starije od 18 godina. Isto pravo imale bi i žrtve seksualnog nasilja u Domovinskom ratu.

Zasad nema procjene koliko bi ta odluka povećala broj neplaćenih polica dopunskog osiguranja.

Dnevnik podsjeća da godinama rastu plaće i mirovine, a prihodovni cenzus za ostvarivanje prava na dopunsko zdravstveno osiguranje nije se promijenio već gotovo 15 godina.

Komentara 5

DU
Deleted user
14:17 03.03.2020.

Šta je sa umirovljenicima koji su stariji od 65 godina i koje nitko ne želi osigurati a imaju mirovine ispod dvijetisuće do dvije i tristo kuna.Ako se za ljekove izdvaa preko petsto kuna nemaju ni za golo preživljavanje.Sramota za ovuu državu zbog nebrigu a poglavito HDZ koji ne samo što je zaboravio tko je iznio domovinski rat svojim radom nego ih nije briga što će isti umirati od gladi i nedostatku ljekova.Briga se vidi po nemaru i u starčkim domovima koji si mogu priuštiti samo bogati.

DU
Deleted user
15:18 03.03.2020.

Ako se širi lista besplatnih netko će morati pojačati davanja.

JM
jmilevoj
14:57 04.03.2020.

Ja sam 30-god.darivala krv i zasluženo stekla besplatno dopunsko.Ali da ne bi ispalo da sam puna sebe sada se nalazim u situaciji sa jako lošom krvnom slikom i onda ja velim zar nije bolje da plaćam i budem zdrava,ili ovako ne plaćam, nisam ni zdrava i prolazim teške bolove,a potrebne op.ne mogu napraviti 😪

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije