Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROVINJ

Stiže najbolji oglašivač na svijetu Matt Biespiel

Jan Jilek, Dunja Ivana Ballon, Davor Bruketa
Foto: Matija Habljak/Pixsell
1/2
23.01.2019.
u 10:12

Dani komunikacija od 28. do 31. ožujka u Rovinju

– I ove ćemo godine na festival, kao goste, dovesti najzanimljivije ljude iz globalne komunikacijske industrije – tako je Davor Bruketa, predsjednik uprave Hrvatske udruge društava za tržišno komuniciranje (HURA) jučer najavio ovogodišnje Dane komunikacija od 28. do 31. ožujka u Rovinju. A dolazak i predavanja takvih globalnih lidera, nastavio je, važan je i za razvoj naše lokalne sredine.

– To se vidi i na rezultatima jer je u protekle četiri godine izvoz usluga članica HURA-e porastao za 78 posto, dok je 2017. godine izvezeno usluga u vrijednosti više od 220 milijuna kuna. Kako Hrvatska baš i nije zemlja iz koje se kupuje kreativa i dizajn, to ovi podaci ipak govore koliki je utjecaj Dana komunikacije. To je proces koji je pokrenut i više se ne da zaustaviti – istaknuo je Bruketa.

Direktorica festivala Dunja Ivana Ballon nadovezala se rekavši da se u ta tri dana s gostima želi razgovarati o najvećim globalnim problemima i praksama, tim više što oni nisu ljudi koji trendove prate, već ih stvaraju. Kao dokaz tome otkrila je i prva dva gosta:

– To su Matt Biespiel, marketinška zvijezda i osvajač nagrade za najboljeg oglašivača na svijetu koji je kao globalni direktor marketinga upravljao komunikacijom McDonald’sa u 118 zemalja svijeta, te Yousef Tuqan Tuqan, globalni direktor inovacija Accenture Interactivea i vizionar digitalnog marketinga svjetskog glasa. A Jan Jilek, direktor udruge za interaktivni marketing IAB Hrvatska, najavio je i dodjelu četiriju nagrada tijekom festivala. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije