Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Stiže li u socijalnoj državi oporezovani novac u prave ruke?

Porez, koji nam država uzima pod lažnom izlikom društvene solidarnosti, uglavnom služi tome da bi se hranio sam sustav socijalne države, birokracija odnosno naposljetku – stranački uhljebi

Komentari 16

DU
Deleted user
08:23 02.05.2015.

Jedini članak koji odstupa od cike i vriske na Kolindu Grabar Kitarović da je manipulirala svojim poreznim obvezama nauštrb proračuna, a zapravo je ta teza stupidna jer ona je napravila manevar koji rezultira de facto korekcijom proračunskih sredstava koja su na raspolaganju domovima za djecu, a koja su nedostatna. Dakle, sad bi se trebao isprsiti Josipović i "utući" preostali iznos svoje kampanje na isti način kao i Kolinda Grabar Kitarović - jedino tako mogu lijeve "megdandžije" anulirati prednost u očima puka koju je stekla Kolinda, zar ne? Međutim, zamparoš će već naći svoj način za strckati taj iznos na svoje prohtjeve, slutim...

VL
JO
Jole1958
10:27 02.05.2015.

Trebalo bi ukinuti oslobađanje od poreza u slučaju humanitarnih donacija jer to onda nije stvarno humanitarna donacija (jer se ne poklanja vlastiti novac) nego se radi o preusmjeravanju "državnog, poreznog" novca mimo odluka izvršne vlasti, odnosno preuzimanje njene uloge. To rade u Americi bogataši, osnuju razne humanitarne fondove u koji šalju svoj porezni novac, a onda ga isisavaju iz tog fonda putem raznoraznih troškova navodno potrebnih za funkcioniranje tih fondova (plaće, putovanja i putni troškovi, službeni automobili itd.).

VL
TH
than
12:39 02.05.2015.

Uhljebarina ide u prave ruke - uhljebima. Ostalima mrvice sto padnu sa stola, pa neka se oko njih tuku i budu sretni sto su i to dobili, a neki ni to.

VL
ST
sttipe
14:30 02.05.2015.

Država je uvela fiskalizaciju da bi znala stanje naših kuna i naše zarade.Legitimno u slučaju da je fiskalizirala kompletnu državnu upravu i pokazala nam kako i kome daje, opet naše kune!!! Imamo diktaturu politike i nekoliko mafija koje "ne sudee istim aršinima" svojim članovima i ostatku naroda!!! Nevezano za kolindu, sve bi se kune u državi tribale znat ko ih uplaćuje kome i zašto!!! Sve ostalo je kriminal, i saučesništvo... Država ima obavezu polaganja računa narodu!!! Narod će lako shvatit poskupljenje goriva, ako državni tajkun tom lovom ne kupuje firme po europi, i dalje, i ne seli proizvodnju tamo, jer mu je tamo jeftinije, a sve nekim naštimanim poticajima!!

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
23:53 02.05.2015.

Limuzine, šoferi, tajnice i hoteli......svakojake planove smišljaju al od luxuzije ni milimetra ne odstupaju, pa naravno da je problem u rasipnim domaćim seoskim stranačkim varalicama, nije valjda u ovoj našoj sirotinji šta skuplja bočice po kantama....

VL
KS
Ksantipa
09:20 02.05.2015.

Mnogi od njih su radili razne manevre i rade ih, ali od predsjednice države to običan čovjek ne bi očekivao. Vrlo je vješta u manivrima, a onda je u Briselu onako bezobrazno anulira visoki europski dužnosnik, dok mi marginaliziramo.

VL
Avatar bambam
bambam
19:17 02.05.2015.

Onaj tko ne vidi da je Kolinda napravila nesto sto bi u nekim zapadnim zeljama rezultiralo ostavkom stvarno bi se morao zamisliti. Da netko tko prima placu iz proracuna izbjegava platiti porez je jednostavno neshvatljivo. Drugo je dijeljenje na "nasu" i "vasu" Hrvatsku. Postoji samo jedna Hrvatska, izigravanje zakona, bez obzira na motiv, jeste i uvijek ce biti izigravanje zakona. Ako predsjednica to radi naocigled svima i jos se hvali time, cemu se cuditi kad to rade banke, firme, obrtnici...

VL
Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
08:38 02.05.2015.

20.000 ide u šator svaki mjesec iz naših džepova

VL
KS
Ksantipa
09:23 02.05.2015.

Mnogi od njih manevriraju na razne načine. od predsjednice države običan čovjek to ne očekuje. Očito je vješta u svakojakim manevrima, a onda je jedan visoki europski dužnosnik, javno ponizi i omalovažiza govornicom, dok se mi prvavimo kao da see ništa nije dogodilo.

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
08:43 02.05.2015.

Upravo taj novac je ogledalo drustva. Kod nas veliki dio tog novca sigurno zavrsava u rukama uhljeba i to godinama, pa rekao bi i desetljecima. Cijelo drustvo se zbog njega razara. Gledam jucer na televiziji onu Marijanu Petir, i dusa me boli koliko imamo lose politicare. Zena uopce nije kvalificirana ni za sto.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.