Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjena vremena

Stiže hladnije vrijeme i obilne kiše? Evo kada se očekuje pad temperature...

nevrijeme zagreb
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
02.09.2016.
u 08:41

Stiže nam kiša, na Jadranu i obilnija, sve praćeno izraženijim padom temperature zraka

Do kraja ovog tjedna očekuje nas stabilno vrijeme uz obilje sunca i visoke temperature zraka. Kratki popodnevni pljuskovi uglavnom su sporadično mogući u planinskom području. Temperature zraka bit će visoke, više od normale za ovaj dio godine. Tako će u mnogim predjelima posljednjeg dana kolovoza najviša dnevna temperatura biti oko vrućih 30 °C, a ponegdje i nešto viša od toga. Dodatno će zatopliti u unutrašnjosti zemlje prema kraju tjedna, a u dane vikenda postoji mogućnost da se na krajnjem istoku Slavonije temperature približe vrlo vrućih 35 Celzijevih stupnjeva, javlja Crometeo. 

Vjetar će biti većinom slab, na Jadranu noćni burin i dnevni maestral koji bi nešto jači mogao biti na moru Dalmacije u popodnevnim satima.

Tijekom nedjelje predviđa se premještanje ciklone preko britanskog otočja prema Sjevernom moru i dalje centrom prema Danskoj. Hladna fronta spomenute ciklone prošla bi u noći na ponedjeljak Alpe, a nad sjevernom Italijom bi se tijekom ponedjeljka stvorio sekundarni ciklonalni centar što bi označilo početak jače promjene vremena u našim krajevima.

Kako bi u isto vrijeme nad zapadnom i srednjom Europom jačalo polje visokog tlaka zraka, nad našim područjem uspostavilo bi se pretežno sjeverno visinsko strujanje što bi značilo da nam stiže kiša, na Jadranu i obilnija, sve praćeno izraženijim padom temperature zraka, piše Crometeo u svojoj analizi.

Vrijeme danas

Danas će u cijeloj zemlji biti sunčano s malom, u unutrašnjosti mjestimice i umjerenom naoblakom. Poslijepodne na zapadu i sjeveru unutrašnjosti te u priobalnom gorju sjevernog Jadrana postoji vrlo mala vjerojatnost za pokoji lokalni pljusak. U unutrašnjosti vjetar slab, a na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 11 do 16, a na Jadranu od 20 do 25°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 27 do 31, a na Jadranu od 29 do 32°C, javlja Vrijeme.net

>>Prognoza: Pogledajte kakva nas jesen očekuje

Komentara 2

Avatar Shizo
Shizo
12:48 02.09.2016.

Tako će u mnogim predjelima posljednjeg dana kolovoza najviša dnevna temperatura biti oko vrućih 30 °C......kaj nije danas 02.09?!?

G4
G_4
12:14 02.09.2016.

Samo dragi Bog zna kakvo vrijeme će biti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije