Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uložen velik trud

Štivo za plažu – gradonačelnik napisao na 68 stranica

'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 25.08.09., Cakovec, Hrvatska-  Gradonacelniku Cakovca Branku Salamonu amputirana noga. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji list'
'Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji l'
15.07.2010.
u 17:25

U gusto napisanom dokumentu B. Šalamona precizno se opisuje svaka odluka koju je donio, i čita se kao roman!

Proračunska rupa u Čakovcu sve je dublja. U prvom polugodištu prihodi su od planiranog manji za čak 14,3 milijuna kuna. Uz devet milijuna kuna manjka iz prošle godine, novih je pet milijuna kuna minusa. Podbacile su potpore iz državnog proračuna, smanjeni su porezni prihodi i prihodi od prodaje nefinancijske imovine, a sve je manje i novca od naplaćenih kazni za parkiranje jer, nakon odluke Ustavnog suda, komunalno redarstvo više ne provodi prekršajne postupke za ugovorne kazne.

- Otežana je i naplata ostalih novčanih kazni, koje se na prekršajnim sudovima velikim dijelom zamjenjuju kaznama zatvora ili rada za opće dobro - obrazlaže gradonačelnik Branko Šalamon. Od planiranih 300.000 kuna, u proračun je uplaćeno samo 111.000 kaznenih kuna. Gradonačelnik Šalamon svoje polugodišnje izvješće o radu napisao je na čak 68 gusto ispisanih stranica, što je dostatno za jedan prosječan hrvatski roman. Taman za čitanje na plaži tijekom godišnjeg odmora. Počeo je s pohvalama tipa "unatoč teškoj financijskoj situaciji Grad Čakovec ostvaruje svoje značajne rezultate i zauzima i dalje visoko mjesto u lokalnoj samoupravi RH" ili "praksa upravnih tijela Grada Čakovca vrlo se često koristi kao primjer u drugim lokalnim jedinicama". Slijedi nabrajanje odluka koje je gradonačelnik donio na kolegiju. Najplodniji je mjesec bio ožujak, s čak 43 odluke, a najsiromašniji siječanj, veljača i svibanj. Detaljno je obrazloženo više od 110 odluka! Temeljito napisana domaća zadaća završava preporukom da se u gradskim poduzećima i ustanovama ne isplaćuje regres za godišnji odmor!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije