Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOV OBZOR
Povratak na članak

Štitio sam kolegicu od učenika, a ravnatelj stao na stranu nasilnika

Na forumu Nastavnici.org mogu se pročitati brojne potresne ispovijesti zlostavljanih učitelja i profesora

Komentari 13

Avatar Stipo Li
Stipo Li
08:31 12.05.2012.

U svijetu se to riješava na jedan kulturan način..... dođe fino soc služba..... pa onda krene procedura...... mislim roditeljima..... em moraju raditi, em moraju se nalaziti sa soc. radnikom.... em milion procjena..... pa onda fino roditelj uzme i odgaja dijete.... a ne ovako..... dok roditelj ne osjeti posljedice ništa se promjeniti neće.

VL
PA
pasara
08:42 12.05.2012.

Pitas Milkice gdje je ostalo kaznjavanje-Nije nigdje ostalo-njega vise jednostavno nema.Mi smo superslobodno drustvo koje sebe ne kaznjava.Kod kuce ne mozes djete lupiti po guzi pa ni zavikati jer mozes imati problema.U skoli da i ne govorim.Nastavnici slusati dake moraju.A u onome starijem drustvu, koje za primjer sluziti moze,sudsku postupci traju do iznemoglosti ili smrti suca.Ljudi privremeno pusteni iz corke secu se nekaznjeno po svijetu i slicno.Konacno smo slobodni od odgovornosti.

VL
AD
adgjl
09:02 12.05.2012.

Kažeš što će biti kada narastu i preuzmu kormilo? Biti će kaos i katastrofa, jer već ga polako i preuzimaju. Kućni odgoj, kultura, pristojnost to su stvari koje se ne mogu pronaći na google-u i internetu. Misle da je svijet njihov zato što u sekundi mogu pronaći informacije koje traže. Ono što ne mogu, je iskustvo i sigurnost u nešto što radiš. Zato su površni, neprecizni i ono što ne znaju ili ne mogu pronaći, za njih nije niti bitno. Živi bili pa vidjeli.

VL
JA
james49
09:02 12.05.2012.

Prilagođavajući naše zakone Europskima, zbog pomanjkanja odgovornog čitanja i razumijevanja pročitnog (što je pjesnik time želio kazati), naša prijašnja vodeća garnitura političara, dovela je do toga da ni roditelj više ne smije kažnjavati djecu. Kojekakvi SOS djećji telefoni, na kojima su nezainteresirane osobe, dovele su do toga da nas naša djeca jednostavno prave budaletinama. Konstantno gušenje prava profesora i nastavnika sada pokazuje rezultat a bit će i još gore. Totalno promašena uloga socijalnih službi (odlično radno mjesto za niš radit i biti na državnim jaslama) u kojima rade po prijateljskoj liniji odabrane i nezainteresirane osobe. A i roditelji koji se nisu uspjeli uklopiti u gradski način života, koji su prezaposleni golim opstankom sebe i obitelji, nerad školskih psihologa (koji su isto zaplašeni učenicima), doveli su do sadašnjeg jada u školama. Žalosno ali istina; još malo pa smo kao Amerika koju vidimo u filmovima.

VL
VR
vrisak
09:37 12.05.2012.

Htjeli smo u EU, zasto se sada bunimo sto necemo moci djetetu reci to smijes a to ne smijes? Ako povisis glas djete te prijavi za zlostavljanje.. Sto smo trazili to smo i dobili. PS. Istovremeno hvala Bogu kad Profesoriri ne mogu vis isprasit svoju frusturaciju na tudjem djetetu...

VL
AL
alapača
09:56 12.05.2012.

pa tim \'super\' pravima učenika i djeteta suprostavite se pravima učitelja, nastavnika, profesora, škole. svako pravo ima granice u pravu drugih, zar ne? jedino pravo koje bih ukinula djeci je pravo da budu neodgojena i nasilna, a to se vidii već na prvom testu prvašića i tijekom nižih razreda osnovne škole-selektirati ih i bog, nasilnici neka idu u specijalne škole.

VL
BV
biserka-v
10:09 12.05.2012.

Naravno ni u snu problem ne može biti u profesorima i u ogromnom i zastarjelom nastavnom programu.

VL
DS
Dubravka SW
10:43 12.05.2012.

Prije desetak dana, na jednoj nastavničkoj fb grupi, smo se svi složili da su školski programi loši, da, pored izvrsnih nastavnika koji izvrsno rade, u školama ima i onih koji rade loše, složili smo se da djeca rastu bez pravih uzora u društvu ogrezlom u korupciju i konačno smo se složili oko toga da nasilje rađa nasilje. Ovo iz članka su posljedice. Kojih i nema tako puno, barem ne u većini škola, govorim kao nastavnica koja u 20 godina rada nije doživjela ništa što bi smatrala za nasilje. Treba poraditi na otklanjanju uzroka, a ne nabrajati posljedice.

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
11:19 12.05.2012.

Evo zanimljive teme za našeg ministra - dizača tegova. Koliko će se ovakve situacije povećati obveznim produljenjem školovanja za dvije ili u budućnosti za četiri godine ?!

VL
Avatar mohito
mohito
13:11 12.05.2012.

profesori zive u strahu od ravnatelja, (i ucenika) a ravnatelji strahuju od roditelja, dok je djeci to prakticno dozvola za nasilno ponasanje prema profesorima i manjak bilo kakvog postovanja prema autoritetu rofesora - to ce se toj djeci naravno prijee ili kasnije obiti o glavu, jer se bez priznavanja bilo kakovih autoriteta ne moze dogurati dalje od sanka u lokalnoj birtiji, ali na zalost neki roditelji to ne shvacaju pa brane svako devijantno ponasanje svoje djece i time im zapravo cine medvjedju uslugu….s druge strane, djeca rastu u drustvu koje ne postuje nikakove moralne vrijednosti, pa nije ni cudno da je sve vise nasilnika medju djecom koji prolaze nekaznjeno….

VL
Avatar flegmatik
flegmatik
18:25 12.05.2012.

Djecu, bas kao i pse, treba uvijek drzati napol\' gladne. Cim su poceli sa svojim nekakvim pravima, tu nema odgoja ni obrazovanja.

VL
LI
Livi
21:23 12.05.2012.

U koga ce se ta djeca ugledati da bi bila bolja!? U politacare, glumce, sportase, svecenike, pop-zvijezde, glumce, direktore, lijecnike i roditelje o kojima se svaki dan iznose afere o prevarama, pronevjerama i utajama!

VL
GP
GP66
11:36 14.05.2012.

Kakvo nam je drustvo,djeca su jos i dobra....zamisli ako su lopovcine tipa Ive i klape odgajane u socijalizmu(gdje je skolski sistem bio strozi.I profesor neprikosnoveni autoritet) a postali lopovi teskog kalibra...sta ce biti sa nasom djecom,koja su odgojena u tzv. \"demokraciji\"..... gdje profesori nesmiju da zucnu..a roditelji em nemaju vremena a i ono malo sto imaju nestizu da se posteno odmore.....zivio neo-liberalni kapitalizam

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.