Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rat NA PRISAVLJU

Stipić uzvratio S. Luks: Tako je bilo na Yutelu, ali na HTV-u neće!

\'21.04.2011., Zagreb - Na HRT-u odrzano je programsko vijece.Silvija Luks Kalogjera. Photo: Antonio Bronic/ PIXSELL\'
Foto: Antonio Bronić/ PIXSELL
1/3
27.04.2011.
u 16:53

V. d. ravnatelj HTV-a Mislav Stipić zatražio je da se Silvija Luks smijeni iz NO-a HRT-a.

V. d. ravnatelj HTV-a Mislav Stipić zatražio je od privremenog glavnog ravnatelja HRT-a Josipa Popovca da u Saboru pokrene hitan postupak razrješenja Silvije Luks s mjesta predsjednice Nadzornog odbora HRT-a.

- Smatram da je Silvija Luks povrijedila Zakon o HRT-u jer je postupila protivno Zakonu o HRT-u i općim aktima HRT-a te je svojim djelovanjem narušila ugled HRT-a - rekao nam je Stipić objasnivši da je Silvija Luks na HRT-ovu intranetu dala priopćenje da je Nadzorni odbor donio odluku koju nije donio.

U njemu navodi da je uprava bila upozorena na rasipanje novca vezano za službeno putovanje troje haerteovaca na televizijski sajam u Las Vegas, odnosno "da je NO upozorio privremenog glavnog ravnatelja na financijske posljedice nekih poslovnih odluka koje javnost s pravom iščitava kao nepotrebno trošenje javnog novca". No Nadzorni odbor navodno o tome nikad nije raspravljao.

A Silvija Luks na to kaže:

- To je priopćenje HRT-a. Sabor me imenovao, on me može i smijeniti kad god hoće. A glede tvrdnji g. Stipića, postoje dokumenti i zapisnik sa sastanka NO, koji je on bojkotirao. A sjednice Nadzornog odbora nisu javne - javna su priopćenja pa su tako priopćenje koje je objavljeno na HRT-ovu intranetu potpisali svi članovi NO HRT-a. Ako je tako, onda će g. Stipić vjerojatno morati zatražiti Sabor da nas sve smijene - komentirala je Silvija Luks.

Nije trebalo dugo da Stipić "poentira" Silviji Luks - i to upravo u sinoćnjem središnjem Dnevniku HTV-a. U prilogu o tome kako se predsjednica NO HRT-a poslužila lažiranim i nepostojećim zaključkom Nadzornog odbora kojem je na čelu, Stipić joj je žestoko uzvratio:

- Tako se možda moglo raditi na Yutelu, ali na Hrvatskoj televiziji neće - kategoričan je bio Stipić.

On je, naime, svoj prijedlog privremenom glavnom ravnatelju HRT-a J. Popovcu da od Hrvatskog sabora zatraži razrješenje Sivlije Luks s čela NO HRT-a potkrijepio istim tim zapisnicima i snimkom sjednice Nadzornog odbora o kojima govori i Luks. Stoga ne treba sumnjati da će rasplet ove priče biti buran. To više što su (kad je Silvija Luks birana u NO HRT-a na mandat od pet godina) za nju glasovali i vladajući HDZ i SDP-ova saborska oporba, a glavnim lobistom i političkim pokroviteljem njezina izbora navodio se Andrija Hebrang.

Ključne riječi

Komentara 30

OB
-obrisani-
20:37 28.04.2011.

kako iz drugih foruma vide yusrt: - Uvik san govoria i ponavaljan opet, HRT je zadnji bastion jugoslavenstva...... to je tako očito da se ne mora dovodit u pitanje - Po kojim kriterijima se onda ulazi u vijece HRT-a? - - vjerojatno moras imati dugu komunisticku tradiciju u obitelji. moraš imati crvenu knjižicu iz vremena Šugoslavije, dokument da ti je netko iz bliske rodbine bio u partizanima (a ako se radi o nekom partizanskom majoru koji na savjesti ima više desetaka Hrvata to ti je bonus) onda moraš imati člansku iskaznicu ili SDP-a ili HDZ-a (ali od HDZ-a samo onu nakon 2000.god. jer ako vide da si tokom 90ih bio član znači podržavao si Tuđmana i to su ti odmah bodovi manje) moraš voljeti Mesića, biti kritičan prema semu što nosi ime \'\'Hrvatsko\'\' i moraš poznati makar jednu-dvije osobe iz kriminalnog miljea. npr. Hloverku, Mesića, Šprajca itd. e to su ti ono..savrseni uvjeti.

RE
remax
05:13 29.04.2011.

Drugarica radila za Milosevica, molim val lijepo treba je odmah uhapsiti. Jutel, Goran Milic, Rade Seberdija, eto nam bre Jugoslavije, malo morgen!!!!!!!!

OB
-obrisani-
20:18 28.04.2011.

Okanimo se iluzija - lustracija nije sprovedena, što znači da Hrvatskom vladaju udbaši, jugofili i njohovi slijednici. Kao dio specijalnog rata protiv Hrvatske, oni postavljaju svoje ljude i šire svoju mrežu po svim institucijama, služeći se udbaškim zakulisnim metodama obmana,, dezinformacija i demagogije, a sve medije nastoje imati pod svojom kontrolom, jer time osiguravaju i učvršćuju svoju vladavinu, manipuliraju javnom svijesti i promiću ideologiju restauracije jugo-srboslavije, ukidanja nacija i hrvatskih nacionalnih atributa, promiću svoj kadar za izbore, demokraciju pretvaraju u lakrdiju, zavode jednoumlje na svim područjima djelatnosti, ruše Hrvatsku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije