Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje

Stipe Mesić: Regija je skliznula prema opasnom ponoru

Stjepan Mesić
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
06.12.2014.
u 09:08

Smatra da se Srbija trebala odmah "jasno i jednoznačno" trebala ograditi od Šešeljevih izjava "mržnje i poziva na rat"

- Skliznuli smo prema opasnom ponoru i sada se moramo vratiti na pravi put. Jedini je način da to ostvarimo da međusobno razgovaramo, bez ikakvih uvjeta i bez predrasuda - rekao je bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić o stanju u regiji u intervju sarajevskom Dnevnom Avazu.

- Nikakvi izbori nisu vrijedni toga da ugrozimo stabilnost cijele jugoistočne Europe - dodao je Mesić. Smatra da su se hrvatska i srpska politika pogrešno postavila nakon puštanja Vojislava Šešelja iz pritvora te da je od takve politike jedini koristi imao sam Šešelj.

"Na površinu su opet isplivale najniže strasti"

- Očito je da je došlo do primjetnog zahlađenja u odnosima Hrvatske i Srbije, da su na površinu opet isplivale najniže strasti za koje smo se zaista nadali da pripadaju prošlosti. A to nije ni u čijem interesu. Ni Hrvatske, ni Srbije, ali ni cijele regije - kazao je Mesić.

Smatra da se Srbija trebala odmah "jasno i jednoznačno" trebala ograditi od Šešeljevih izjava "mržnje i poziva na rat", dok je Hrvatska kritiku prvo usmjerila na Srbiju, "umjesto na Haaški sud, odnosno Tužiteljstvo".

>>'Milanovićev neodlazak u Beograd ne koristi nikome, a veseli Šešelja'

>>Stipe Mesić: Dragi Joža, počivaj u miru i smrt fašizmu i sloboda narodu

Komentara 208

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
09:32 06.12.2014.

Ovaj se javio što bi nas sve najradio jeftino prodao i još protiv nas lažno svjedočio.

VJ
vjerovnik
09:30 06.12.2014.

zašto Srbija nije u regiji sa Bugarskom i Rumunjskom ... pa zar nisu oni sličniji međusobno ... zašto nas stalno silom guraju sa srbijom ... kakve mi uopće veze imamo s njima.. različita nacija, vjera, pismo, tradicija, povjest, mentalitet ...

MI
mirtebi
09:31 06.12.2014.

Zao mu sto se nece triput jubit sa cetnickim vojvodom koji je ucestvovo u agresiji na Hrvatsku kao i srpski premijer a eto Josipovic je imao to zadovoljstvo. Sto ste ocekivali da Seseljevi produkti osude Seselja. U ostalom Seselj jee vas kakva je razlika izmedju Velike Srbije i regiona=srboslavije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije