Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŠTENO SUĐENJE

Štimac se nije pojavio na suđenju Širiću

željko širić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
12.12.2013.
u 15:57

Tonći Petković, zamjenik ravnatelja USKOK-a, zatražio je da Štimca na iduću raspravu pozove sudsko vijeće

Igor Štimac, bivši izbornik nije se pojavio na zagrebačkom Županijskom sudu, gdje je trebao svjedočiti u nastavku suđenja Željku Širiću i Nevenu Šprajceru, optuženima za primanje, odnosno davanje mita za tzv. pošteno suđenje. Tonći Petković, zamjenik ravnatelja USKOK-a, zatražio je da Štimca na iduću raspravu pozove sudsko vijeće, jer mu je kako je kazao USKOK poslao dva poziva, na koja se nije odazvao. Jedan se poziv vratio s naznakom da se Štimac odselio s te adrese, dok je za drugi dobio obavijest, ali ga nije predigao.

Osim toga, Štimac je dva dana prije rasprave u telefonskom razgovoru rekao tužitelju da zbog spriječenosti ne može doći na sud, a kako nije prvi put da se na sudu nije pojavio, sljedeći će ga put na  raspravu pozvati sud. Nije došao ni Fredi Fiorentini, kojem su također upućena dva poziva. Svjedočili su Stjepan Benić i Krešimir Perković, a Benić je promijenio iskaz koji je dao USKOK-u. U USKOK-u je iskazivao da je na Šprajcerovo traženje potpisivao putne naloge za putovanja na koja nije išao te da mu novac nije isplaćen, dok je danas tvrdio da mu je putni trošak isplaćen. Tvrdio je i da je potpisao isplatnicu za 2260 kuna, iako te isplatnice nema. Kada mu je predočeno da je tražio da mu se iskaz dan u USKOK-u pročita prije no što ga je potpisao, te kada je upitan da pojasni razlike, svjedok je kazao:

- Ne mogu to pojasniti. Nisam sve to dobro čitao...

Tužitelj je na koncu prigovorio istinitosti njegov iskaza. Svjedočio je i Krešimir Perković, iz čijeg iskaza proizlazi da je ulazak NK Karlovac iz treće u prvu HNL bio prije svega politički projekt Branka
Vukelića, bivšeg ministra obrane u vladama HDZ-a. Prema Perkoviću, cijela uprava NK Karlovca znala je da klub ne posluje baš u po slovu zakona jer su novac za normalno funkcioniranje kluba isplaćivali preko fiktivnih putnih naloga, dok je tadašnji trener Igor Pamić bio prijavljen na 5000 kuna, a stvarna plaća koju je primao bila je 5000 eura. Upitan je li takvo poslovanje bilo zakonu, svjedok je odgovorio:

- Vjerojatno nije, ali nama koji smo sjedili u upravnom odboru Vukelić je govorio da se za ništa ne brinemo jer tako mora biti. Od nas trinaestorice, desetorica su bili njegovi ljudi i ono što je Vukelić govorio za njih je bilo sveto pismo. Ja nikada tako ne bih poslovao, a o tome me nitko i nije pitao - kazao je svjedok.

Govoreći pak o tzv. poštenom suđenju, Perković je kazao da su to bile samo priče.

- Pa nema govora da smo mi plaćali za pošteno suđenje, kada smo jedva imali novca za normalno poslovanje i jedva smo kuburili - kazao je svjedok.

Komentara 2

AN
Andreeejjj
18:33 13.12.2013.

Štimac uvjek ima izgovore, kada se treba pojavljivati na sudu! Bio je umješan debelo a sada bježi od odgovornosti jadnik "bez obraza"!

VO
vojvo
09:01 14.12.2013.

koliko se vidi pa ovdje je jedino riječ o hajduku , samo hajdukovo osoblje dolaze kao najveći kriminalci uz privođenje policije nije ni čudo kad u tom klubu rade samo kriminalci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije