Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odron

Stijena teža od tisuću tona survala se na cestu kod Vrgorca

odron kamenja (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/9
25.10.2010.
u 11:51

U trenutku odrona kamenja težeg od tisuću tona cestom su prolazila tri vozila.

Stijena veličine kuće ili kamiona survala se u nedjelju navečer, oko 20.20 sati, na predjelu Stupica, iznad Gornje Podgore, na državnu cestu Makarska - Vrgorac, koja je od tada zatvorena za promet. U trenutku odrona kamenja težeg od tisuću tona, cestom su prolazila tri vozila. Dva iz smjera Makarske i jedno iz Vrgorca, no, na sreću, nitko nije ozlijeđen. Putnici iz automobila koji je išao iz Vrgorca kažu da su začuli vrlo jak tutanj, a prošli su nepunu minutu prije odrona.

Prve dojave o odronjavanju manjeg kamenja na Stupici prispjele su u nedjelju oko 17 sati. Cestari su očistili prometnicu i postavili znakove upozorenja.

Prije dvadesetak godina na tom je predjelu radi odrona ogromnih gromada kamenja postavljena zaštitna čelična ograda. Međutim, pod velikom težinom, žica je popucala. Kamena stijena koja se u nedjelju navečer survala zauzela je obje prometne trake, razbila bankinu, a dio se strovalio niz padinu.

Do kada će cesta biti zatvorena, još uvijek je neizvjesno. Čekaju se stručnjaci Građevinskog instituta bez kojih se ništa neće poduzimati, jer kod svakog raščišćavanja prijeti opasnost od novog urušavanja.

Promet se odvija obilazno, cestom Makarska - Ploče - Vrgorac ili Makarska - Šestanovac - Ravča - Vrgorac.

Ključne riječi

Komentara 22

BA
balance
18:29 26.10.2010.

Evo dobrog Remetinca!!

GU
Gustavo
09:16 27.10.2010.

I jel su maknuli tu stijenu i kako?

OB
-obrisani-
18:52 26.10.2010.

genijalci... kišobran je uzela jer pada kiša...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije