Naslovnica Vijesti Hrvatska

Stijena teža od tisuću tona survala se na cestu kod Vrgorca

U trenutku odrona kamenja težeg od tisuću tona cestom su prolazila tri vozila.
25. listopada 2010. u 11:51 22 komentara 90 prikaza
odron kamenja (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

Stijena veličine kuće ili kamiona survala se u nedjelju navečer, oko 20.20 sati, na predjelu Stupica, iznad Gornje Podgore, na državnu cestu Makarska - Vrgorac, koja je od tada zatvorena za promet. U trenutku odrona kamenja težeg od tisuću tona, cestom su prolazila tri vozila. Dva iz smjera Makarske i jedno iz Vrgorca, no, na sreću, nitko nije ozlijeđen. Putnici iz automobila koji je išao iz Vrgorca kažu da su začuli vrlo jak tutanj, a prošli su nepunu minutu prije odrona.

Prve dojave o odronjavanju manjeg kamenja na Stupici prispjele su u nedjelju oko 17 sati. Cestari su očistili prometnicu i postavili znakove upozorenja.

Prije dvadesetak godina na tom je predjelu radi odrona ogromnih gromada kamenja postavljena zaštitna čelična ograda. Međutim, pod velikom težinom, žica je popucala. Kamena stijena koja se u nedjelju navečer survala zauzela je obje prometne trake, razbila bankinu, a dio se strovalio niz padinu.

Do kada će cesta biti zatvorena, još uvijek je neizvjesno. Čekaju se stručnjaci Građevinskog instituta bez kojih se ništa neće poduzimati, jer kod svakog raščišćavanja prijeti opasnost od novog urušavanja.

Promet se odvija obilazno, cestom Makarska - Ploče - Vrgorac ili Makarska - Šestanovac - Ravča - Vrgorac.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka