Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROŠIRILO SE JATO

Stigle bebe: Kod Visa i Lošinja viđeno čak šest prvorođenih dupina u ovoj godini

Foto: Blue World Institute/Facebook
1/3
26.06.2023.
u 15:54

U Jadranskom moru dupini se kote tijekom toplih mjeseci, uglavnom od svibnja do rujna, a mladunci s majkom ostaju idućih 3 – 5 godina

Počela je sezona razmnožanja dobrih dupina. Prošli tjedan su viđeni prvi novorođeni dupini u ovoj godini, četiri kod Visa i dva kod Lošinja. 

- U viškom arhipelagu novorođeni mladunci bili su u skupini od više od 30-ak dupina u blizini rta Stončica. Skupinu su uglavnom činile ženke sa starijim mladuncima ali i 4 novorođena mladunca! Kod Oliba smo vidjeli Elsu (koja je do nedavno bila dio programa #usvojidupina) i njenog svega nekoliko dana starog mladunca. Drugi lošinjski novorođeni mladunac je najnoviji potomak ženke Spy, viđen s mamom i drugim dupinima ispred Velog Lošinja. Posljednji put Spy je imala mladunca 2013. godine, a njenog potomka,  danas odraslog dupina Frostyja često srećemo ispred Lošinja - objavljeno je na Facebbook stranici Blue World Institute. 

VEZANI ČLANCI: 

Pojasnili su i kako razdoblje trudnoće kod dobrih dupina traje 12 mjeseci. U Jadranskom moru dupini se kote tijekom toplih mjeseci, uglavnom od svibnja do rujna, a mladunci s majkom ostaju idućih 3 – 5 godina.

VIDEO Fantastičan prizor: Zaigrani dupini snimljene u moru kraj Baške Vode

Ključne riječi

Komentara 2

GE
gerila
17:34 26.06.2023.

Super!

LO
Lolita3
18:50 26.06.2023.

Spy, Elsa, Frosty....u kojoj zemlji mi to živimo? ima li još naših imena, ili smo svi izumrli?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije