Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Stigla direktna pomoć poplavom stradalim obiteljima!

KiK Textilien
Foto: PR FOTO
1/9
PR
Autor
PR članak
05.07.2014.
u 08:00

Velika donacija njemačkog KiK Textilien-a, najvećeg trgovačkog lanaca odjeće i kućnih potrepština predana je u srijedu, 02.07.14. u 11:30 u Gunji, ispred Općine

Donaciji su prisustvovali:
- načelnik Općine Gunja, gosp. Hrvoje Lucić
- ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, gosp. Ivan Rebić
- predstavnik donatora: direktor KiK Textilien-a za Sloveniju i Hrvastku, Petar Burazin i direktorica Plasman grupe, Nataša Đuričić

Bez obzira na skandale oko podjele novca ljudima koji se čitaju i izvan Hrvatske, potpuno nova roba iz trgovina KiK Textilien jučer je stigla do stanovnika općine Gunje, najviše poplavom stradalog područja. Riječ je o robi i odjeći dopremljenoj prema popisu najpotrebnijih stvari koji je sastavio Crveni Križ. Osim donjeg rublja za sve uzraste, pamučnih majici, trenirki, obuće, posteljina i ručnika donirane su između ostalog i higijenske potrepštine, metle, jednokratne higijenske rukavice i slična sredstva.

Čim smo čuli za ovaj stravičan događaj interno smo se organizirali i krenuli u prikupljanje robe iz naših trgovina. Tvrtka KiK Textilien poznata je po socijalnoj osjetljivosti, u Hrvatskoj poslujemo već 3 godine i imamo potrebu sada biti uz ljude. Zato smo se odlučili doći ovdje, izravno predati donaciju i vidjeti gdje još možemo pomoći.“ rekao je direktor KiK Textilien-a za Hrvatsku i Sloveniju, Petar Burazin.

Pomoći nikad dosta ljudima koji su u poplavi izgubili sve, posebice sada kada se polako vraćaju u opustošene domove potrebni su im čista odjeća, obuća ali i sredstva za čišćenje.

„Tek kad dođete na područje Gunje, Račinovca i Rajevog Sela, vidite što je tuga… Mi smo zaista ponosni što je tvrtka KiK Textilien odlučila iz svojih trgovina donirati potpuno novu odjeću i potrepštine ljudima kojima je to najpotrebnije u ovom trenutku.“ rekla je direktorica PlasmaN grupe, Nataša Đuričić.

KiK Textilien, njemački tekstilni lanac i broj 1 u Europi, jedna je od najbrže rastućih tvrtki na ovom području. U ljeto 2011. god. KiK je ušao u Hrvatsku i osvojio tržište najbržom ekspanzijom u zemlji. Nedavno je otvorena 58., dok je dugoročni plan preko 100. filijala. KiK je jedan od rijetkih koji u ovim kriznim vremenima stvara nova radna mjesta. Svojim kupcima nude zaista sve, od trendy odjeće za cijelu obitelj, nakita i ukrasa, dječjih igračaka, kućnih i ostalih potrepština, pa do modnih dodataka za kućne ljubimce – odlična kvaliteta za nevjerojatno povoljne cijene!

Prva poslovnica otvorena je 1994. god. u njemačkom Düsseldorfu, danas KiK posluje sa preko 3.300 filijala diljem Njemačke, Austrije, Češke, Slovenije, Hrvatske, Poljske i Slovačke u kojima zapošljava gotovo 22.000 radnika. Ovo mega poduzeće sa sjedištem u njemačkom Bönen-u, godišnje ostvaruje promet od preko 1,75 milijardi Eura. Na njemačkom je KiK skraćenica za „Kunde ist König, što prevedeno znači “kupac je kralj“, a upravo to je i glavni moto ovog tekstilnog lanca.

Popis doniranih stvari prema popisu Crvenog Križa:
- donje rublje za sve uzraste (grudnjaci, potkošulje, gaćice, bokserice)
- pamučne majice kratkih i dugih rukava
- pamučne trenirke za sve uzraste
- čarape
- obuća
- ručnici
- posteljine
- jednokratne higijenske rukavice
- osobne  higijenske potrepštine (higijenski ulošci, šamponi, gelovi za tuširanje, paste za zube i sl.)
- deterdženti, sredstva za čišćenje i pranje
- WC papir, kuhinjski ručnici
- spužve i krpe za čišćenje
- metle
- torbe ili koferi

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?