Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ULAZNICA' ZA DOGAĐANJA

Ovo je aplikacija kojom će se provjeravati COVID potvrde: Evo kako će funkcionirati

Facebook
23.06.2021.
u 17:36

Mobilnom aplikacijom moguće je provjeriti potvrde o testiranju, potvrde o cijepljenju i potvrde o preboljenju. U Hrvatskoj je do sada potvrdu preuzelo više od 217.000 građana

Na Apple App Store danas je stigla mobilna aplikacija CovidGO za provjeru EU digitalnih COVID potvrda, a uskoro će biti dostupna i na Google Play Storeu. Kako je ministar Davor Božinović pojasnio, aplikacija je besplatna i omogućava provjeru QR kodova na COVID potvrdama izdanim u Hrvatskoj i državama članicama EU. Mobilnom aplikacijom moguće je provjeriti potvrde o testiranju, potvrde o cijepljenju i potvrde o preboljenju.

"CovidGO ne obrađuje osobne podatke, već provjerava nacionalni digitalni potpis zapisan u QR kodu. U slučaju valjane potvrde ekran će se prikazati u zelenoj boji, a u slučaju da potvrda iz bilo kojeg razloga nije valjana prikazat će se crveni ekran s dodatnim obrazloženjem. Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, mobilna aplikacija će olakšati provjere valjanosti potvrda za vrijeme događanja na kojima će biti prisutne osobe koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu. Tehničko rješenje sustava EU digitalne COVID potvrde u Republici Hrvatskoj uspostavila je tvrtka AKD, a do sada je potvrdu preuzelo više od 217.000 građana", stoji i Facebook objavi ministra Božinovića.

 

Ključne riječi

Komentara 15

KO
kovidiotOvca
18:52 23.06.2021.

super, jedva čekam da ne instaliram

LO
Lolita3
20:07 23.06.2021.

Ludilo ide dalje...

Avatar Medusa
Medusa
20:36 23.06.2021.

217 000 tisuća. Od 4 milijuna. Bit će zanimljivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije