Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAĐA OKO STEPINCA

Stier odgovorio Dačiću: 'Starom komunističkom šablonom želi ponovno nametnuti ideju da su Hrvati genocidni'

Davor Ivo Stier
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
12.02.2017.
u 19:21

- Mi trebamo imati dijalog s Beogradom i imamo kanal za dijalog, no Dačić nije ta adresa - rekao je ministar Stier.

Ministar Davor Ivo Stier gostovao je u Dnevniku HRT-a gdje je prokomentirao napade koje dolaze iz Srbije vezano uz kardinala Alojzija Stepinca.

- Kardinala Stepinca je 1998. godine u Mariji Bistrici proglasio blaženim papa Ivan Pavao II. Što će Dačić sada reći? Da je papa Ivan Pavao II bio fašist, da je svetim proglasio ratnog zločinca? - upitao je Stier.

- Starom komunističkom šablonom želi ponovno nametnuti ideju da su Hrvati genocidni, to smo već vidjeli. Moja poruka Hrvatima je da moraju biti mirni - poručio je Stier.

- Mi trebamo imati dijalog s Beogradom i imamo kanal za dijalog, no Dačić nije ta adresa - rekao je ministar Stier.

Podsjećamo, srbijanski ministar Ivica Dačić žestoko je reagirao na postavljanje spomenika Alojziju Stepincu u Osijeku te ga je nazvao 'ratnim zločincem iz fašističke NDH'.  Danas je kazao i kako je 'Hitler za Nijemce simbol zla' te da je nemoguće da su 'Pavelić i Stepinac heroji mira'.

>> Ivica Dačić poručio: Beograd želi dijalog sa Zagrebom, ali...

>> Stier odbio bilateralni susret s Dačićem: 'Napad na Stepinca u maniri komunističkog aparatčika'

Komentara 38

ŠT
ŠtoReći
19:29 12.02.2017.

To je pravi odgovor,a ne odmah ulizivanje.

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
19:33 12.02.2017.

bravo Stier... mirno i odmjereno pred kamerama... a u stvarnoj političkoj interakciji šamar i noga v rit... s vama više ne razgovaramo! pa vi lajte koliko vam drago!

DU
Deleted user
19:45 12.02.2017.

Dacic je jedan od dokaza zasto smo napustili Jugoslaviju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije