Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oduzeti imovinu

Stier: Kriminalce treba udariti tamo gdje ih najviše boli!

Davor Ivo Stier
Foto: Robert Anić/PIXSELL
25.02.2014.
u 11:37

- Samo jedan posto imovine stečene kriminalom je zamrznuto ili oduzeto - rekao je Stier.

- Kriminalce treba udariti gdje ih najviše boli. Oduzeti im ilegalno stečenu imovinu - kazao je u raspravi hrvatski europarlamentarac, HDZ-ovac Davor Ivo Stier.

Zastupnici su u Strasbourgu, uoči današnjeg glasovanja, raspravljali o o izvješću zastupnice Macovei "Zamrzavanje i oduzimanje imovinske koristi ostvarene kaznenim djelima". Navedeni prijedlog direktive Europske komisije predlaže mjere kojima bi se olakšalo zamrzavanje i oduzimanje imovine stečene ilegalnim aktivnostima, izvijestili su Stierovog ureda.

"Svaku vrsta kriminala i korupcije treba najstrože kazniti"

- Samo jedan posto imovine stečene kriminalom je zamrznuto ili oduzeto - rekao je Stier koji je podržao prijedlog Komisije kojim će se olakšati zamrzavanje i oduzimanje ilegalno stečene imovine.

- Podržavam ovu Direktivu kojom bi se postavili minimalni standardi unutar Europske unije za zamrzavanje i oduzimanje imovinske koristi stečene kriminalnim radnjama a koja ide prema proširenju mjera za oduzimanje imovine. Dakle, kreće se prema tome da se ne radi samo o slučajevima koji su u sudskom procesu, već ukoliko pojedinac ne može dokazati porijeklo imovine, da bi cijela imovina mogla biti pogođena tim mjerama. Većina kriminalnih radnji je motivirana profitom, a svaku vrsta kriminala i korupcije treba najstrože kazniti - kazao je Stier.

U priopćenju piše kako je kartičarska kuća Visa izračunala da je siva ekonomija u EU 2012. godine iznosila 19 posto BDP-a. "Prema istoj studiji u Hrvatskoj ona doseže i do 30 posto BDP-a, po čemu je Hrvatska na samom vrhu prema udjelu sive ekonomije unutar EU, uz bok Bugarskoj i Rumunjskoj", izvijestili su iz Ureda zastupnika u Europskom parlamentu.

>>Stier EU: Raskinite sve sporazume sa Švicarskom

Komentara 16

BA
balic
11:54 25.02.2014.

To i ja cijelo vreme govorim sve im oduzet bez pardona ko je ko i sto,ali sto ces Linic sve oprasta a drugi se prave slijepi...

PK
prijebnik.kurac
11:57 25.02.2014.

Ne samo imovinu stecenu kriminalom. Ako Todoricu naprimjer oduzmete samo imovinu koju je njegov otac stekao kriminalom na Crnec polju, niste nista napravili jer je on tu imovinu nekoliko puta okrenu i umnozio. Kriminalcima treba oduzeti svu imovinu stecenu nakonon kriminalnog djela.

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
12:01 25.02.2014.

Davor Ivo Stier govori istinu i vrijeme je da se uradi posao . Istina je da je kriminal cvjetao i pod vodstvom HDZea ali pljackali su takozvani antifasisticki čovjekoljubci od kojih je najmanje u HDZeu . Samo u malom HNSu ih je barem deset puta vise . Pogledajte magazin oluja Ozane Basic od 24 .2. Tamo covjek objasnjava sve i sve opisuje u dlaku. Pljacka pocinje za vrijeme Jugoslavije , onda UDBA preuzima nove drzave i drugovi nastavljaju rabotu . UDBA je bila jaca i od Tudjmana , i on je morao da slusa poput marionete dok nije stvorio vojsku .Pogledajte kako je Slavko Linic stvarao svoje carstvo, a osobno ja , njega sam smatrao dosta postenim po tom pitanju. Sve je to ista klika koja je u momentu na vlasti i koju finanziraju ukradenim kapitalom . Prabacivanje krivice na HDZe , jeste "drz lopova" , HDZeova krivica je sto ih nije prije progonio i trazio lustraciju, a mozda nisu imali ni snage sa svojih 20-25 %.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije