Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI EUROIZBORA

Stier HDZ-u Samobora: Ne želim biti kandidat za EU izbore

Davor Ivo Stier
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/4
23.03.2019.
u 11:32

Stier je nakon razlaza s premijerom i šefom HDZ-a Plenkovićem bio najavio mogućnost kandidature za predsjednika HDZ-a na redovnim unutarstranačkim izborima.

Iako je samoborski HDZ preksinoć na sjednici Gradskog odbora htio središnjici predložiti Davora Ivu Stiera, bivšeg europarlamentarca i ministra vanjskih poslova, za kandidata za europske izbore u svibnju, Stier je prije sjednice odbio takvu mogućnost.

U razgovoru sa stranačkim kolegama Stier je, kako nam je prenio Vladimir Skendrović, predsjednik samoborskog HDZ-a, rekao da ga u ovom trenutku ta kandidatura ne zanima. Na samoj sjednici GO-a Stier nije bio, već je svoj izostanak ispričao. Zato samoborski HDZ nije predložio nijednog drugog kandidata, nego će podržati listu koju će predložiti središnjica HDZ-a, rekao je Skendrović.

Video: Davor Ivo Stier gostovao u studiju Večernjeg lista

 

Večernji list nedavno je objavio kako Stieru ponovna kandidatura na EU izborima nije u fokusu. On je nakon razlaza s premijerom i šefom HDZ-a Plenkovićem bio najavio mogućnost kandidature za predsjednika HDZ-a na redovnim unutarstranačkim izborima.

HDZ bi do kraja ožujka trebao usvojiti i objaviti listu kandidata za europske izbore. Budući da bi predsjednica do 26. ožujka trebala raspisati euroizbore koji su 26. svibnja, može se očekivati da će HDZ dotad javnosti predstaviti 12 kandidata za Parlament EU.

Trenutačno županijske organizacije predlažu svoje kandidate središnjici stranke, a iznenađenje je bilo da je zagrebački HDZ predložio Miru Kovača. Njega je, naime, Plenković marginalizirao i pasivizirao, kao i Stiera, zbog govora na Saboru HDZ-a u kojem je kritizirao vodstvo stranke. Tada ih je i smijenio s pozicija međunarodnog i političkog tajnika HDZ-a.

Davor Ivo Stier
1/8

Osim toga, i Kovač i Stier bili su dio grupe HDZ-ovih zastupnika koji su glasali protiv Istanbulske konvencije. Većinu tih zastupnika Plenković i vodstvo HDZ-a su pasivizirali, pa se neki od tih zastupnika žale da od tog glasanja više nikad nisu bili izaslanici šefa HDZ-a na lokalnim događanjima ili slično. Plenković je zastupnike koji nisu podržali Istanbulsku konvenciju doživio kao stranačke urotnike.

Komentara 16

ST
stefj
11:52 23.03.2019.

Plenković je sve neistomišljenike riješio potiho ispod pulta i potpuno ih neutralizirao. Ne protivnike, već neistomišljenike... Ima tu i kvalitetnih ljudi koji razmišljaju svojom glavom, a to nije dozvoljeno. Plenković traži poslušnike, ne ekipu za konfrontaciju teza i mišljenja, već za provedbu svog mišljenja bez pitanja... Nešto slično je napravio Milanović sa SDP-om, pa onda kada je veliki vođa otišao, od SDP-a nije ostalo ništa...

NI
NikoCro
11:43 23.03.2019.

Plenkovic treba marginizirati ili smjeniti samoga sebe

OK
oktopus
18:20 23.03.2019.

E moj Davore dok Plenkovića savjetuje jedan kvalitetan političar Stojanović seoski mešetar ti nemaš šanse u Kradezeu. Idi piši parodks Hrvatske ali sa činjenicama spomeni i gđu Žalac i g. Marića kao primjer a ostale neću nabrajati. Jadan je taj Kradeze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije