Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požar u Domu za psihički bolesne osobe

Štićenik primijetio vatru, gust dim širio se i po spavaonicama

Požar u osječkom Domu za psihički bolesne odrasle osobe
Foto: Davor Kibel/PIXSELL
1/10
21.09.2015.
u 10:21

Uzrok je kvar na električnim instalacijama u uredu ravnatelja koji je izgorio, a nitko, srećom, nije ozlijeđen

Zbog kvara na instalacijama, izbio je požar u Domu za psihički bolesne odrasle osobe u Osijeku u noći na ponedjeljak. Izgorio je ured ravnatelja, no da nije na vrijeme uočen, ozbiljno bi bilo ugroženo i 35 štićenika koji su do tada mirno spavali.

– Vatra se jako razgorjela, topila se lamperija pa ju je to još više širilo. Morali smo probiti strop i premjestiti dio crijepa, kako se ne bi zavukla – opisuje Boris Banjan, zapovjednik JPVP-a Grada Osijeka.

Najveći im je problem bio gust dim koji se širio i po sobama štićenika pa su ih nekolicinu morali nakratko iseliti. Usto, vrata ureda uprave bila su zaključana pa su ih razvaljivali.

– Većina ih je spavala, nisu ni izlazili iz soba. Srećom, nitko nije stradao – kaže nam Ladislav Lamza,  ravnatelj Doma. Šteta je u njegovu uredu, procjenjuje se, oko 30.000 kuna.

Plamen i dim prvi je uočio jedan štićenik oko 45 minuta nakon ponoći, a koji je alarmirao njegovateljicu. Kada je ona vidjela da sami ne mogu obuzdati požar, pozvala je vatrogasce. Na teren je ubrzo stiglo 16 gasitelja s četiri vozila, JPVP-u je u ispomoć stigao DVD Donji grad, a intervencija je trajala sat vremena.

>> Zapalio tkaninu na prozoru stana dok je 33-godišnja vlasnica unutra spavala

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije