Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJVEĆA DOSAD

Šteta od ledenog nevremena u Gorskom kotaru 84,4 milijuna kuna

Gorski kotar
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/2
11.04.2014.
u 16:21

HEP je Fondu EU prijavio 54,4 milijuna kuna štete

Prema konačnoj procjeni šteta od nevremena na elektroenergetskom sustavu Gorskog kotara je 84,4 milijuna kuna, rekao je u petak u Rijeci predsjednik uprave HEP-a Tomislav Šerić dodajući da je riječ o najvećoj mirnodopskoj šteti od elementarne nepogode u povijesti Hrvatske.

Dosad je u sanaciju i otklanjanje posljedica ledenog nevremena HEP uložio oko 20 milijuna kuna vlastitih sredstava, a do kraja 2014. godine planiraju se radovi u vrijednosti 65 milijuna kuna. Od ukupne vrijednosti štete HEP je u skladu s kriterijima Fondu solidarnosti EU prijavio 54,4 milijuna kuna i očekuje se da će veći dio toga novca dobiti.

– Što za Hrvatsku znači HEP, vidjelo se ove zime upravo u Gorskom kotaru – rekao je Šerić ilustrirajući to podacima da je uz 250 radnika Elektroprimorja na terenu bilo angažirano oko 200 radnika iz deset drugih distribucijskih područja  i da je poledica oštetila 93 kilometra ili 100 posto 35 kV mreže, 230 od ukupno 291 kilometra ili 80 posto 20 kV nadzemne mreže te 180 od ukupno 367 kilometara ili 50 posto 0,4 kV mreže.

>> Goranima podijeljeno 30 tisuća sadnica voćaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije