Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Štenad bacili na cestu u kutiji u kojoj je bio i otrov za štakore

Volonterkama iz Ivankova nitko od lokalnih veterinara nije htio pomoći pa su štence na terapiju vozile u Vukovar
17. siječnja 2017. u 17:36 3 komentara 1159 prikaza
Štenci iz Ivankova
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/4

Sudbina namijenjena štencima ostavljenim u kutiji na cesti ipak ih je zaobišla. Nisu završili pod kotačimja automobila, a preživjeli su i otrov koji je uz njih bio u kutiji.

Iako su mislile da ih više ništa ne može iznenaditi, volonterke Dunja Tadić i Barbara Krešo ipak su ostale zgrožene kad su vidjele što je u kutiji ostavljenoj nasred Runjaninove ulice.

- Uz osam štenadi u kutiji je bio nabacan i otrov za štrakore. Oni su to jeli, uvaljali su se u njega pa su jedni druge lizali. I kad smo zvali veterinare, rekli su nam da oni tu ništa ne mogu - kaže nam Barbara K. Bila je nedjelja, a životi malenih ovisili su o brzoj reakciji. I onda je stigao poziv pomoći, vrata im je otvorila veterinarska ambulanta Anubis club iz Vukovara. Krenule su na put u strahu hoće li stići na vrijeme.

- Maleni imaju oko mjesec i pol dana i izgleda da su hrvatski ovčari. Dobili su terapiju, a onda smo ponovno moljakale da ih netko primi u svoj dom, jer u našima nema više mjesta niti za jednu napuštenu životinju - pričaju nam volonterke. Napori su se ipak isplatili, četiri šteneta smještena su na nekoliko dana u Vinkovcima, a za njih traže prijevoz do Bizovca. U Vukovar su morale još jednom, jer tamo je privremeni dom pronađen za ostale štence.

- Nakon terapije koju su dobili štenci su sada stabilno. Moramo ih što prije cijepiti protiv zaraznih bolesti, ne smiju se razboljeti jer se bojimo da to ne bi preživjeli. A treba nam i hrana - kažu volonterke. Ističu da im općina Ivankovo daje obećanja i podršku na riječima, ali sve ostaje na tome. Same se snalaze za sve troškove koje imaju.

Ako im možete pomoći, broj računa za uplatu je IBAN HR8523400093111677898, Dunja Tadić, a možete im pisati na dunja.t.12@gmail.com, ili poslati poruku u inbox na Facebook Pomoć životinjama Ivankovo.

Cromaris
Uzgoj ribe
Riba hrani generacije, a prosječno je pojedemo dvostruko manje od europskog prosjeka

A1 izdvaja za Vas

  • evropljanin:

    Pitam se kakve su to bestije? Dok takve neljudske poteze radis?

  • una1:

    Ne, nisam u stanju napisati suvisli komentar na ovo neljudsko ponašanje. Sva sreća da ima dobrih ljudi i hvala im na tome.