Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ušteda 50 mil. kuna

Štednja: policajci neće dobivati nezapaljive odore

policija uniforme
Borna Filic/PIXSELL
26.07.2013.
u 19:20

Policajci na motociklima dobit će bijele majice i svečane motorističke čizme, a košulje će policajci zamijeniti jeftinijim polo-majicama

Štednju u Ministarstvu unutarnjih poslova osjetit će doslovno na svojoj koži gotovo svi policajci.

Vlada je jučer usvojila uredbu ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića koja predviđa ukidanje mnogih dijelova policijskih odora koji, kako kažu, nisu neophodni dijelovi opreme.

Čista matematika

Tako policajci više neće nositi košulje kratkih rukava, već majice kratkih rukava s ovratnikom ili polo-majice. Razlozi ove odluke nisu estetske prirode, već čista matematika.

U Ministarstvu unutarnjih poslova izračunali su da na zamjeni košulja polo-majicama mogu uštedjeti mnogo novca jer je, tvrde, cijena jedne košulje kratkih rukava 230 kuna (bez PDV-a), a polo majice 120 kuna (bez PDV-a). Polo-majicu kao dio osnovne odore imat će svi policijski službenici osim pripadnika specijalne policije.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić odlučio je štedjeti i na kvaliteti materijala policijskih odora. Tako će interventni policajci umjesto kombinezona od negorive tkanine ubuduće nositi “obične” kombinezone sašivene od materijala koji se koristi i za izradu osnovne policijske odore.

Dok će većina policajaca – bez obzira na to bili oni pripadnici interventne, temeljne ili prometne policije – novom uredbom izgubiti dio odjeće i obuće, neki će od nove uredbe i profitirati. Nove “krpice” dobit će policajci koji u sklopu protokolarnih aktivnosti na motorima obavljaju poslove pratnje “državnih dužnosnika na visokoj razini”. Ministar ih je “počastio” bijelim majicama kratkih rukava i svečanim motorističkim čizmama.

Po uzoru na FBI

Uvodi se i dodatna policijska odora za pripadnike policijskog USKOK-a. Dobit će prsluke na kojima će pisati – PNUSKOK. Nešto slično viđamo na glumcima koji igraju opake FBI-jeve detektive u američkim serijama i filmovima.

Ministarstvo unutarnjih poslova izračunalo je da će predloženim izmjenama i dopunama Uredbe o izgledu policijskih službenika godišnje uštedjeti čak 50 milijuna kuna.

>> Policajci živjeli u Srbiji, a radili u Hrvatskoj, odore skrivali na granici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije