Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REDUKCIJA

Štednja plina u međimurskim prodavaonicama, uredima i ugostiteljskim objektima

12.01.2009.
u 15:40

Radnici u debeloj zimskoj odjeći za strojevima, trgovci u samoposlugama cupkaju pokušavajući zagrijati noge, službenici se u uredima griju na električne grijalice, gosti u kafićima ne svlače jakne i za šankom sjede u kapama...

Takvi su se prizori mogli vidjeti diljem Međimurske županije. Zbog šetog stupnja redukcije plina normalno su se grijale samo škole, vrtići, bolnica te domaćinstva kojima je ostavljeno da se griju “po savjesti”, pa jedni štede, a drugi se griju kao i prije rusko-ukrajinske krize.

Obišli smo nekoliko tvrtki, ureda i ugostiteljskih lokala te provjerili jesu li naredbu o redukciji shvatili ozbiljno.

– Termostat je na 10 stupnjeva, tek toliko da radijatori nisu hladni. Gosti se ne bude, čak se i šalimo na račun toga. Vele da bi sad trebalo dopustiti pušenje u cijelom lokalu jer bi nam svima bilo toplije. Pušači vele da bi se rado “žrtvovali” za nepušače – kaže konobar u kafiću na Trgu Republike. U prodavaonici odjeće u starom pasažu prodavač kaže da je grijanje na minimumu, a dodatan je problem što u nedjelju nisu radili pa je prostoriju jučer bilo teško zagrijati.

– Kupci se žale da je hladno u kabinama za presvlačenje, no što možemo? Ne isplati se kupovati grijalice na nekoliko dana, koliko će potrajati ovaj hladni rat između velesila – veli. Najtoplije je bilo prodavačicama u objektima brze prehrane. Grijale su se pržeći hamburgere i kobasice na pećima na plin – iz boce.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije