Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Društvo znanja

Štednja na studentima – prepolovili broj stipendija!

studenti
VL FOTO
23.12.2011.
u 12:54

Zakladu je osnovao Sabor potkraj 2007. godine kako bi financijski potpomogla studiranje nadarenih i osobito uspješnih studenata

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom životu objavila je danas javni natječaj za dodjelu studentskih stipendija za tekuću akademsku godinu, iz kojeg proizlazi da je država počela štedjeti prvo na studentima.

Za razliku od prošle godine kada je zaklada dodijelila 800 stipendija (u deset rata po tisuću kuna) studentima deficitarnih struka, aktivnim kategoriziranim sportašima, osobama s invaliditetom te studentima koji su bili smješteni u domove socijalne skrbi, ove će akademske godine zaklada studentima dodijeliti samo 408 stipendija!

Zakladu je osnovao Sabor potkraj 2007. godine kako bi financijski potpomogla studiranje nadarenih i osobito uspješnih učenika i studenata, no osnivači zacijelo nisu bili spremni i financijski poduprijeti njezin rad. Prve je godine zaklada odobrila 1000 stipendija, druge 800, a u trećoj generaciji studenata stipendista osigurana su sredstva samo za 408 stipendija.

Uz zakladu, državne stipendije za važeću akademsku godinu dodjeljuje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, koje je zadržalo lanjsku kvotu od 2200 stipendija.

Inače, Hrvatska ima 150 tisuća studenata, a državnu će stipendiju ove godine dobiti tek njih 2600, što govori o spremnosti zajednice da potakne obrazovanje mladih!

Ključne riječi

Komentara 18

DU
Deleted user
14:23 23.12.2011.

Nek uvedu besplatno visoko obrazovanje i onda stipendije nebudu trebale. :-P

OB
-obrisani-
14:27 23.12.2011.

Imamo mi love samo se ne financira znanje, Primjerice država svećenicima godišnje daje 300 000 000 kuna ..za što ??? zA DOGME I UVJERAVANJKA KAKO JE SUPER BITI GLADAN I SIROMAŠAN DOK ONI CVOZE NOVE AUTE, JEDU FINU HRANU ii blagoslivljaju neznanje i neprosvijećenost ukinite crkvenjacima i dajte mladima vjeru strogo odvojit od države jer smo već sad posatali DŽAMAHIRIJA RVatistan

Avatar alien79
alien79
13:07 23.12.2011.

Budimo realni, svakoj bulumenti na vlasti odgovara neobrazovanost mladih ljudi jer je to njihova jedina prilika da ostanu što duže u svojim foteljama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije