Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dragutin Lesar:

"Štede na jeftinijem, a ostavljaju skuplji prijevoz za zastupnike"

lesar (1)
Igor Kralj/Pixsell
06.07.2010.
u 12:02

Dragutin Lesar iznio je podatak kako je u prošloj godini, koristeći javni prijevoz, potrošio nešto više od 2000 kuna, a da je koristio osobni automobil i naknadu od dvije kune po kilometru, to bi mjesečno stajalo 1600 kuna.

Zastupnici će po novome morati otvarati putne naloge, a to znači i isplatu dnevnica koje dosada mnogi zastupnici nisu podizali. Riječ je o pet tisuća kuna uštede mjesečno, a možda i povećanju ukupnih troškova. Dakle, državu deset puta više stoji korištenje osobnih automobila zastupnika za dolazak na sjednice nego korištenje javnog prijevoza.

– Štedimo na tisućama i desecima tisuća kuna a cure milijarde – poručili su oporbeni zastupnici raspravljajući o Vladinu prijedlogu da se zastupnicima ukine pravo neograničenoga besplatnog prijevoza u javnom prometu. Uštede su tek deklarativne – isticala je oporba. No svi klubovi zastupnika prijedlog su podržali pa će zastupnici ubuduće imati pravo na naknadu samo za putovanja vezana uza zastupnički posao.

Laburist Dragutin Lesar iznio je podatak kako je u prošloj godini, koristeći javni prijevoz, potrošio nešto više od 2000 kuna, a da je koristio osobni automobil i naknadu od dvije kune po kilometru, to bi mjesečno stajalo 1600 kuna. Dakle, nije logično, upozorava Lesar, da se štedi na jeftinijem, a ostavlja se skuplji oblik prijevoza. To je izazvalo reakciju Davora Huške (HDZ) koji je ustvrdio da su troškovi korištenja osobnog automobila limitirani. Zamolio je Lesara da ne širi laži među građanima o desecima tisuća kuna koje zastupnici troše za upotrebu privatnih automobila. I Slavko Linić (SDP), iako njegov klub podržava prijedlog, smatra da ta mjera neće donijeti znatnije  uštede. Većina zastupnika nije koristila pravo na besplatni javni prijevoz. Štoviše, smatra Linić, pravog efekta u smanjenju troškova za porezne obveznike u 2010. nema.

Potrebno je smanjiti troškove na svim razinama i to je nužnost i svi prijedlozi u tom smjeru su dobrodošli, bez obzira na njihovu visinu, istaknuo je Emil Tomljanović (HDZ) te podupro sve aktivnosti Vlade u procesu provedbe programa gospodarskog oporavka.

– Jesu li ukidanje kava i parkirališnih karata pravo rješenje ili se time šalje poruka javnosti da još uvijek postoji kategorija privilegiranih kojima te privilegije treba ukinuti – upitao je SDSS-ov Mile Horvat.

Ključne riječi

Komentara 28

SN
sneacker
12:45 06.07.2010.

Oni bar imaju za prijevoz :\\

OB
-obrisani-
14:14 06.07.2010.

@ 101lakeoswego \"koliki je ifiot govori i sam cinjenica da ga je istrijanin damir kajen poslao u piz-du materinu i to u saboru\" Misliš ono kada je Lesar bio protiv promjena koje bi srpskoj zajednici u RH dale pravo naa političku autonomiju? Ne\'š ti idiota.

Avatar zanusi13
zanusi13
12:44 06.07.2010.

Izgleda da je ovaj Lesar jedan od rijetkih poštenih ljudi u politici... Moj glas ima na sljedećim izborima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije