Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Stazić u Saboru: Zakon o golfu je najsramotniji koji sam vidio

09.12.2008.
u 23:30

Zastupnik Nenad Stazić (SDP) je u pojedinačnoj saborskoj raspravi o prijedlogu zakona o golf igralištima, a koji su večeras uglavnom kritizirali SDP-ovci, rekao da "golf teren ima 18 rupa, a ovaj zakon puno više".

- Ovo nije zakon o golfu. Ovo je zakon o tome kako uzeti državno, kako uzeti vlasništvo jedinicama lokalne samouprave, kako uzeti nečije privatno vlasništvo - kazao je Stazić i upozorio da po prijedlogu zakona ispada da se privatna zemlja može oduzeti za golf, kao da se gradi autoput, da bi, kako dodaje, netko mogao ostvariti enormne profite, te da lokalne zajednice moraju prodati zemljište u te svrhe.

Stazić je ustvrdio da je u njegova tri saborska mandata taj prijedlog zakona "najsramotniji koji je vidio". "Bilo je boljih i lošijih zakona, ali namjera pljačke napisana u jednom zakonu, to još nismo vidjeli", kazao je, a na to mu je predsjedavajući Vladimir Šeks uputio opomenu.

- Optužili ste i presudili za kriminalne namjere. To je uvredljivo i nije u skladu s ponašanjem saborskog zastupnika - kazao je Šeks.

Arsen Bauk pridružio se stranačkom kolegi u oštroj kritici zakona riječima kako će "golfska struja ovaj put na Jadran donijeti sumnjivi novac" te Gordana Sobol koja prijedlog zakona naziva "primjerom drskosti" jer se zastupnike, kako kaže, nastoji uvjeriti da je interes nekih pojedinca, ali i jedne stranke zapravo nacionalni interes.

Ministar turizma Damir Bajs otklonio je kritike da zakon predviđa bilo kakvu otimačinu privatnog zemljišta jer se, kako je kazao, radi o tržišnim cijenama u plaćanju zemljišta gdje bi se gradili golf tereni te ustvrdio da se zakonom želi promijeniti sadašnje stanje da u EU ima 6377 golf terena, a u Hrvatskoj niti jedan.

Sabor je večeras završio s radom kraćom raspravom o izmjenama zakona o državnoj potpori za obrazovanje i izborazbu kojima se taj zakon usklađuje sa zakonom o porezu na dohodak.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije