Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rasprava o prijedlogu plana zakonodavnih aktivnosti za završetak pregovora

Stazić: Jeste li još član HDZ-a? Šeks: Već 20 godina, i bit ću još toliko

stazić
Arhiva VL
25.02.2010.
u 14:44

Stazić je Šeksa upitao je li on još uvijek član HDZ-a s obzirom da nije izišao van iz sabornice što je uobičajena praksa svih HDZ-ovaca već neko vrijeme dok Stazić drži govore.

Saborska rasprava o prijedlogu plana zakonodavnih aktivnosti za završetak pregovora o punopravnom članstvu RH u Europskoj uniji SDP-ovog zastupnika Nenada Stazića inspirirala je da za govornicom progovori i o Zakonu o Hrvatskoj-radio televiziji optuživši HDZ-ovce da ga krše jer ne žele izabrati člana vijeća HRT-a. 

- Kolega Staziću, na dnevnom redu je Prijedlog plana zakonodavnih aktivnosti za završetak pregovora - prigovorio mu je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks. Na to je Stazić Šeksa upitao je li on još uvijek član HDZ-a s obzirom da nije izišao van iz sabornice što je uobičajena praksa svih HDZ-ovaca već neko vrijeme dok Stazić drži govore. 

- Ja jesam i dalje član kluba HDZ-a već 20 godina i više i bit ću još toliko- odgovorio mu je Šeks još ga jednom upozorivši da se drži Poslovnika.

Komentara 38

GA
gala
19:34 25.02.2010.

1) U studenom 2002. počela je policijska istraga vezana za poslovne odnose Ine i Jadranskog pomorskog servisa (JPS) kada je na Linićevo inzistiranje JPS bio prodan Marplov-u iz Rijeke u vlasništvu Ante Marasa. Management Ine se protivio prodaji jer smatrao da nema razloga da Ina prepusti prijevoz derivata po Jadranu nekome drugome. No, Linić je pobijedio i nakon te prodaje Ante Maras i njegov management preuzima kontrolu nad Jadranskim pomorskim servisom (Damir Vrhovnik je šef Nadzornog odbora) čime je Linićev lobi u potpunosti kontrolirao prijevoz nafte Jadranom. 2)Viktor Lenac - afera u kojoj je sanirano privatno brodogradilište Račanovog prijatelja i kuma Slavka Linića ,Damira Vrhovnika dok je ovaj u isto vrijeme imao mjesečnu plaću – sto pedeset tisuća kuna. 3)Picula je zataškao javnosti da je u hrvatskom konzulatu u Zurichu službenica Ministarstva vanjskih poslova ukrala oko 40.000 franaka. Uz to, zadržao ju je na platnoj listi MVP-a. 4) Skandal izazvan Račanovom neopreznošću i neupućenošću u bankarski sustav u kojem je bez ikakvih dokaza plasirao nepromišljene izjave o nepravilnostima u Privrednoj i Splitskoj banci čime je , zbog potencijalnog stampeda na štedne uloge, skoro izazvao kolaps bankarskog sustava. Nekoliko dana kasnije održao je tiskovnu konferenciju na kojoj je pokušao ublažiti zbrku koju je izazvao u javnosti. 5)Riječka banka- uz to što je devizni diler Nodilo knjigovodstvenim malverzacijama uspio sakriti 100 milijuna dolara gubitaka, nalazi Hrvatske narodne banke o poslovanju Riječke banke pokazali su i mnoge druge nepravilnosti za koje je uprava banke na čelu sa Ivanom Štokićem morala znati. No, Linić je i unatoč tome žestoko branio branio Štokića izjavama tipa: \"ni nakon krađe 100 milijuna dolara, a ni nakon što su građani digli gotovo 250 milijuna eura štednje, ta banka nije doživjela kolaps\". Takva Linićeva stajališta dovela su do ozbiljnih okršaja sa liderima petorke koji su, u slučaju Riječke banke, kulminirali kada su ovi tek iz novina doznali da je Riječka banka prodana jednoj austrijskoj banci, premda nisu dali suglasnost za prodaju.

TH
thevoice
20:45 25.02.2010.

MINUTE , zaostao si u nekim proslim vremenima , probudi se !!

OB
-obrisani-
19:19 25.02.2010.

drug stazic sdp-ovski trojanski konj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije