Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU PROŠLI GRADIVO
Povratak na članak

Statistika demantira Školu za život! Kurikule pročitalo samo 15 posto nastavnika

Ministrica Blaženka Divjak kazala je da je reforma obrazovanja evolucija, ne i revolucija

Komentari 12

Avatar nekakav
nekakav
11:02 14.03.2019.

nemaju učitelji vremena čitati raznorazne prijedloge, kad su preopterećeni aktivnostima koje u velikoj većini slučajeva nemaju nikakvu svrhu, a niti ima itko od toga korist. plus da su roditelji ti koji određuju kako će se raditi, roditelji su ti koji su uspjeli političare natentati da donesu pravila po kojima sad učenik (ne dijete, nego je u školi učenik!) ne smije biti iznenađen nekom pismenom ili usmenom provjerom znanja, oni moraju par tjedana unaprijed znati što će raditi i što se može očekivati na testu. dobivamo debile, kojima treba olovku zašiljiti i napisati zadaću i pokazati im je prije nego je ponosno odnesu u školu. imamo djecu koja u 8.-om osnovne nije u stanju svojim riječima prepričati običan tekst koji su pročitali. nema u našoj školi štreberaja, to je pojam iz nekih davnih vremena, al žalosno da se danas štreberajem nazivaju stvari koje se ne mogu drugačije naučiti nego jednostavno zapamtiti. izbaciti iz škole puno sad obveznih predmeta treba, posebno društvenih, jer imaju preveliku satnicu, i pojačati stručne, tehničke, prirodne. to nama fali. nećemo mi imati plaće od 2.000 eura nikada ako ćemo svi biti ekonomisti, arheolozi, politolozi i likovnjaci! arheologa nećete platiti slikom nekog likovnog umjetnika, niti će tom umjetniku biti plaća dovoljna jedna kost od nekog huna što je pred 500 godina tumarao našim krajevima. ako nećemo početi 'proizvoditi' radnike, za 15 godina ćemo imati plaću manju od 300 eura i biti jako jako nezadovoljni. raditi nije sramota.

VL
DU
Deleted user
11:28 14.03.2019.

Imam prijateljicu koja je nastavnica iz matematike. Prije ovoga novoga programa od ministarstva obrazovanja, djeca su ucila da je 2+2=4. Sada po novome moraju napisati 2+2=4 i ispod toga rijecima dva plus dva jednako cetiri i to je to.Reforma samo takva haha.

VL
CH
chemica
10:19 14.03.2019.

Nemaju ljudi živaca za proučavanje besmislica koje su smislili naši uhljebljeni birokrati. Evo, to mi prvo pada na pamet.

VL
DH
dalibor.hren
13:31 14.03.2019.

Od 10. do 12. 3. u Solarisu je održan stručni skup (seminar) za ravnatelje osnovnih škola. Ne treba puno pogađati koga na tom skupu (oko 700 ljudi) nije bilo - gospođe Divjak, ministrice!!! Neprihvatljivo!

VL
SK
skategat
10:59 14.03.2019.

Nema promjena dok se ne počne kažnjavati profesorski nerad. Ispada da se 12% profesora i učitelja priprema za nastavu. U tome je problem a ne u ministrici

VL
Avatar HJelinich1990
HJelinich1990
10:19 14.03.2019.

Najbolja ministrica dosad!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.