Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sigurnosno upozorenje

State Department poslao apel Amerikancima diljem svijeta: 'Mogući su napadi, budite oprezni na ovim mjestima'

U.S. Secretary of State Antony Blinken hosts Spanish Foreign Minister Jose Manuel Albares
Foto: KAYLEE GREENLEE BEAL/REUTERS
1/2
17.05.2024.
u 22:42

State Department izdao je hitno upozorenje Amerikancima koji putuju u inozemstvo da budu oprezni diljem svijeta, objavljeno je u petak.

Ministarstvo vanjskih poslova Sjedinjenih Država izdalo je sigurnosno upozorenje zbog "mogućnosti terorističkih napada, demonstracija ili nasilnih akcija protiv američkih građana i interesa".

"State Department je svjestan povećanog potencijala za nasilje inspirirano stranim terorističkim organizacijama protiv LGBT osoba i događaja te savjetuje američkim građanima u inozemstvu da budu oprezniji", stoji u upozorenju.

"Budite oprezni na mjestima koja posjećuju turisti, uključujući proslave Pridea i mjesta koja posjećuju LGBTQI+ osobe", pišu u upozorenju, uz naputak da se prijave u Smart Traveler Enrollment Program (STEP) kako bi primali informacije i upozorenja i olakšali lociranje u hitnim slučajevima u inozemstvu.

VEZANI ČLANCI:

GALERIJA Izglasana nova Vlada: Plenković i ministri prisegnuli, podržalo ih 79 zastupnika

U.S. Secretary of State Antony Blinken hosts Spanish Foreign Minister Jose Manuel Albares
1/10

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije