Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Općina Brestovac

Staru školu žele pretvoriti u Dom za starije i nemoćne

općina brestovac
Ljiljana Marić
25.04.2013.
u 11:33

Najveći projekt u idućem razdoblju je adaptacija i nadogradnja bivše osnovne škole u Orljavcu koju općina želi prenamijeniti u Dom za starije i nemoćne.

- Najvažnija investicija u proteklom četverogodišnjem razdoblju bio je završetak školske sportske dvorane s parkiralištem vrijednosti 12,2 milijuna kuna u čemu je općina sudjelovala s 21 posto te izgradnja nogostupa i autobusnih ugibališta u naselju Brestovac i Nurkovac što je omogućilo veću sigurnost pješaka – istaknuo je Zdravko Mandić, načelnik općine Brestovac, na konferenciji za novinare.

U općini su posebno zadovoljni projektima vodoopskrbe i kanalizacijske mreže koji su rađeni s Hrvatskim vodama.

- Najveća ulaganja su upravo bila u vodoopskrbnu i kanalizaciju. Kanalizacijski sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Završje-Brestovac rađen je u fazama sukladno osiguranju financijskih sredstava. S Gradom Požega postigli smo sporazum o priključenju ovog sustava na Centralni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Grada Požege s preuzetom obvezom financiranja dosadašnjih ulaganja u uređaj te su tako stekli uvjeti za priključenje korisnika na sustav u Završju i za dio naselja Nurkovac – objasnio je načelnik Mandić.

Završetkom vodovodne mreže Skenderovci-Jaguplije u vrijednosti 1,8 milijuna kuna cijela općina osim nekoliko naselja gdje živi tek nekoliko stanovnika bit će pokrivena pitkom vodom. Načelnik je zadovoljan i suradnjom s ŽUC-om uz čiju pomoć su modernizirane lokalne ceste.

Značajne aktivnosti, dodaje, ostvarene su u dijelu poboljšanja ukupnog komunalnog i društvenog standarda u nekoliko naselja. Tako su izgrađena i opremljena športska igrališta u Daranovcima, Vilić Selu, Zakorenju, Ivandolu i Skenderovcima te obnovljeni i sanirani mjesni domovi u Busnovima, Gučanima, Zakorenju, Jaguplijama, Daranovcima i Boričevcima.

Vlada Japana financirala je izgradnju i uređenje dva dječja igrališta u općini Brestovac.

- Napravili smo kompletnu projektnu dokumentaciju za izgradnju dječjeg vrtića vrijednosti 5,5 milijuna kuna. Ovaj projekt smo kandidirali Ministarstvu regionalnog razvoja u sklopu programa EIB III «Integralni razvoj lokalne zajednice». Istom Ministarstvu smo prijavili i projekt izgradnje novog mosta na rijeci Orljavi u Boričevcima koji ćemo svakako započeti ove godine raditi bez obzira da li ćemo proći u Ministarstvu. Isto tako ćemo započeti i rekonstrukciju preko stoljeće stare zgrade općine – najavio je načelnik Mandić.

Najveći projekt u idućem razdoblju je adaptacija i nadogradnja bivše osnovne škole u Orljavcu koju općina želi prenamijeniti u Dom za starije i nemoćne.

- Riječ je projektu vrijednom 25 milijuna kuna za što novac očekujemo od fondova EU. Dom bi mogao primiti 65 korisnika – objasnio je načelnik Mandić.

>>Austrijski know-how tražen kod Hrvata i drugih twinning partnera

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije